İsveçli ekonomist Meyersson: Kaç para kaç Türkiye’den kaç

İsveçli ekonomist Meyersson: Kaç para kaç Türkiye’den kaç

Stockholm Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erik Meyersson, Türkiye’de basına yönelik baskıların iş dünyasına sıçramasının olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Kişisel twitter hesabında Türkiye’deki baskı ortamının yeni adresinin iş dünyası olduğuna dikkat çeken Meyersson, mevcut durumun yatırımcıları ürkütebileceği mesajını verdi.

Hali hazırda Harvard Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmalar yapan Meyersson, Twitter adresinden paylaştığı twitinde, “Türkiye’deki son baskılar seçkin işletmelere: Alaton, Boydak, Doğan ve Koza İpek. Kaça para kaç” ifadesini kullandı.

Boydak’a yönelik polis operasyonlarını eleştiren Meyersson, söz konusu gelişmeyi, “Ekonomik el koymanın devam ettiği Türkiye’de AKP rejimi bir başka işadamını hedef aldı” şeklinde değerlendirdi.

Meyersson’un paylaşımlarında hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert eleştiriler dikkat çekiyor. Erdoğan’ın, “Sadece ülkeme, halkıma değil tüm dünyaya sesleniyorum, Türkiye’yi bölmek, bu milleti parçalamak size ne kazandıracaktır?” ifadesini eleştiren Meyersson, “Başkomutan” sıfatı taşıyan Erdoğan’a “Baş-kutuplaştırıcı” ifadesini kullandı.

Meyersson, bir başka paylaşımında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin, “İhracatımız düşüyor evet doğru ama ithalatımız daha fazla düşüyor” şeklindeki açıklamalarının tatmin edici olmadığına dikkat çekiyor.

John Hopkins Ünivesitesi Öğretim Üyesi Profesör Steve Hanke de Türk ekonomisinin alarm verdiğine dikkat çekti. Profesör Hanke, siyasi istikrarsızlık ve belirsizliğin arttığı Türkiye’de Lira’nın düşmeye devam ettiğini kaydetti.

 

Meyer 2

meyer 1

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.