IMF Başkanı Lagarde: Türkiye BRIC kategorisinde ele alınmalı

IMF Başkanı Lagarde: Türkiye BRIC kategorisinde ele alınmalı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Türkiye’nin; Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’den oluşan BRIC ülkelerinin kategorisinde ele alınmasını önerdi.

7. Yatırım Danışma Konseyi Sonuç Bildirisi’nin açıklandığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan IMF Başkanı Lagarde, Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Lagarde, “Ülkenin artık BRIC kategorisinde sayılıp ele alınması gerekiyor.” dedi.

Christine Lagarde, Türkiye’nin uluslararası arenada daha etkin olması, IMF içinde sesinin daha fazla çıkması gerektiğini de dile getirdi.

Son olarak Avrupa ekonomilerine yönelik görüşleri sorulan Lagarde, “Kıtada daha evvel bunu yapacağız, şunu yapacağız diye söz veren ülkeler oldu. Kimi ülkeler önemli programlar da ortaya koydu. Burada sözlerin ya da vaatlerin yerine getirilmesi önemlidir. ” yorumunu yaptı.
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF Başkanı Christine Lagarde’ı kabul etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı için İstanbul’da bulunan IMF Başkanı Christine Lagarde’ı kabul etti. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen kabule basın mensupları alınmadı.

Görüşmenin detaylarına ilişkin açıklama yapılmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.