Geithner kitabında, ABD’deki mali krize nasıl müdahale ettiğini anlatacak

Geithner kitabında, ABD’deki mali krize nasıl müdahale ettiğini anlatacak

Eski Maliye Bakanı Timothy Geithner’ın kitap yazma hazırlığında olduğu bildirildi.

Associated Press (AP) haber ajansının edindiği bilgiye göre Geithner, kaleme alacağı kitabında, ABD’de, 2007-2008 yıllarında yaşanan ve dünyadaki büyük mali kurumları tehdit eden mali krize nasıl müdahale ettiğini anlatacak.
AP’ye konuşan bir yetkili, Geithner’ın henüz kitabı yazmaya başlamadığını ve kitabı yazmak için oluşturulmuş bir takvimin bulunmadığını ancak 2014’te yayımlanmasının hedeflendiğini söyledi. Yetkili, yayımcı kuruluş ile anlaşmaya varmadan önce konu hakkındaki resmi açıklama yapılmayacağını sözlerine ekledi.

Geithner’ın avukatı Robert Barnett de eski Maliye Bakanı’nın yayıncılarla bugün görüşeceğini teyit etti, ancak konunun ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini belirtti. Barnett’in, daha önce de ABD Başkanı Barack Obama ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton için de anlaşmalarda bulunmak amacıyla müzakerelerde bulunduğu biliniyor.


Geithner, kamuoyunun en çok ilgisini çeken maliye bakanı olarak tanınıyor. ABD ekonomisinde 2. Büyük Depresyon’un yaşanmasını önlediği yönünde övgüler alan Geithner buna karşılık, ABD’deki finans çevrelerine gereğinden fazla yakın olması nedeniyle de eleştiriler alıyor.

Görevinden 25 Ocak’ta ayrılan Geithner, Obama’nın orijinal ekonomik danışmanları kadrosunda yer alan son isimdi. Geithner, görevinden ayrılmadan önce AP’ye verdiği bir demeçte, ABD’deki büyük bankaların kurtarılmasına ilişkin büyük tartışmalara neden olan kararlarını, ”O sıralarda, insanları ikna etmek veya içinde bulunduğumuz riskler ve ABD ile küresel ekonominin çok daha derin bir çöküşün içinde olduğu konusunda inandırıcı olmak çok zordu” diyerek savunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.