FED’in açıklamaları Wall Street’i fena vurdu!

FED’in açıklamaları Wall Street’i fena vurdu!

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke’nin açıklamaları New York borsasını fena vurdu. Bernanke, Merkez Bankası’nın bu yıl sonlarına doğru tahvil alımlarını azaltabileceği yönündeki açıklamaları Wall Street’te keskin düşüşe neden oldu.

Dow Jones Endeksi, Bernanke’nin açıklamalarıyla günü yüzde 2.3 yani 353 puan kaybı ile günü kapadı. Dow Jones’ın son iki gündeki toplam kaybı ise 550 puanı geçti.

Standard & Poor 500, bugün (perşembe) yüzde 2.5, dün de yüzde 1.4 değer kaybetmişti. Nasdaq’ın kaybı ise Dow Jones oranında gerçekleşti yüzde 2.3.

New York Borsası son 19 ayın en büyük düşüşünü yaşarken, Amerikan medyası Bernanke’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Hufftington Post haber portalı, Bernanke için, ‘Hiçbir şey yapmadığın için teşekkürler’ ifadesini kullandı.

CNN ise ‘Bernanke tüm kartlarını masaya koydu. Bernanke ne zaman izleyeceği yolu açıkca ifade etti ise bozgunun nedeni oldu’’ şeklinde tepki gösterdi.

Lazard Capital Market uzmanların Art Hogan, ‘‘Bernanke, bu kadar şeffaf olmanın faturasını da hesap etmeliydi’’ şeklinde değerlendirdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.