“Fed, tahvil alımlarını azaltmayı Mart’a erteleyecek”

“Fed, tahvil alımlarını azaltmayı Mart’a erteleyecek”

Bloomberg News’in haberine  göre, Fed’in aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını azaltmayı Mart’a kadar ertelemesi bekleniyor.

Uzmanlara göre, Fed, hükümetin kapanması ile dördüncü çeyrekte büyümenin yavaşlaması ve veri akışının aksaması nedeniyle, tahvil alımlarını azaltma kararını Mart’a kadar erteleyecek.

Bloomberg News anketine katılan 40 ekonomistin tahmin medyanına göre, politika yapıcılar aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını 18-19 Mart tarihindeki toplantılarında 70 milyar dolara azaltacaklar. Anketteki bir başka sonuca göre, ekonomistler 16 gün süren hükümet kapanmasının bu çeyrekte ekonomik büyümeyi yüzde 0.3 oranında azalttığı görüşünde.

Fed’in 17-18 Eylül toplantısında tahvilleri azaltmaması ile şaşıran ekonomistler, bu beklentilerini hükümetin kapanması ile 800,000 kadar federal çalışanın kapanma süresince işlerinden uzak kalması sonrasında ileri tarihlere çevirdiler. Kapanma ayrıca Fed’in ekonomik büyüme gücünü anlayabilmek ve tahvil alım programının seyrini belirlemek için dikkate aldığı ekonomik verilerin de toplanmasını engelledi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.