Fed, tahvil alımlarına devam edecek

Fed, tahvil alımlarına devam edecek

Amerikan Merkez Bakansı (FED) ayda 85 milyar dolar değerinde tahvil alımlarına devam edecek. Fed yetkilileri parasal genişleme konusunda meydana gelebilecek değişikliklerle ilgili net birşey söylemedi. İki günlük Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, ekonominin ılımlı büyümeye devam ettiği, istihdam piyasasında hareketlilik olduğu belirtildi. Ancak konut sektöründeki iyileşmenin son ayda biraz yavaşladığı uyarısında bulunuldu. Açıklamada, uzun vadede enflasyon beklentisi ise sabit kaldı. FOMC üyeleri ilerlemenin istikrarlı olacağına dair daha fazla verileri görmek istediğini tekrarladı. Alınan kararların özellikle bütçe krizi ile hükümetin 16 gün boyunca kapalı olmasının etkili olduğu belirtildi.

 

Fed Başkanı Ben Bernanke, para politikasındaki değişiklikerin gelecek verilere bağlı olarak değişeceğini söyledi. Haziran ayında Fed, para politikalarında değişikliğin olabileceğini ifade etmişti.

 

Fed, yaşanan krizden sonra aylık 40 milyar dolar mortgage destekli tahvil ve 45 milyar dolar hazine tahvili almaya başlamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.