Fed genişlemeye devam dedi piyasalar moral buldu

Fed genişlemeye devam dedi piyasalar moral buldu

Küresel piyasalarda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilgili gelişmeler Fed kararları öncesinde ikinci plana atılırken, ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların beklentileri doğrultusundaki kararları ve açıklamalarıyla desteğini devam ettirdi.


Dow Jones Endeksi Fed kararları ve sonrasında Başkan Ben Bernanke’nin açıklamalarından bulduğu destekle günü önceki kapanışa göre yüzde 0,39 oranında yükselişle 14.512 puandan tamamladı. S&P 500 Endeksi yüzde 0,67 oranında değer kazanırken, Nadaq bileşik endeksi de yüzde 0,78 arttı.


Avrupa tarafında ise Fed kararları öncesinde İtalya’da hükümet kurulabileceğine yönelik beklentiler ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile yaşanan sorunun bir şekilde aşılacağına yönelik algının artmasıyla pozitif bir seyir izlendi. Almanya’da DAX Endeksi günü yüzde 0,68 oranında yükselişle kapatırken, İtalya’da MIB 30 Endeksi yüzde 2,20, İspanya ve Fransa borsaları ise yüzde 1’in üzerinde değer kazandı.


Yurtiçinde İMKB 100 Endeksi 83.000 puan sınırına kadar yükselse de, bu seviyeden gelen ve özellikle banka hisselerinde yoğunlaşan satışlarla günü yüzde 0,15 oranında değer kaybıyla 82.161 puandan tamamladı.


Bugün Fed kararı sonrası hisse senedi piyasalarının, dün etkisini hissettiren pozitif seyrini devam ettirebileceğini belirten analistler, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilgili gelişmelerin takip edileceğini kaydediyor. Ayrıca bugün açıklanacak PMI verilerinin de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğine dikkati çeken analistler, yurtiçinde banka hisselerinde dün görülen satış baskılarının bugün devam edip etmeyeceğinin izleneceğini kaydediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.