Facebook’tan 5 milyar kullanıcı hedefi

Facebook’tan 5 milyar kullanıcı hedefi

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, 5 milyar kullanıcıya ulaşmanın yollarını arıyor.

1 milyardan fazla kullanıcısıyla en popüler sosyal ağlardan biri olan Facebook’un kurucusu Zuckerberg’in bir sonraki hedefi hedefi Facebook’u 5 milyar kullanıcıya ulaştırmak.

 

Zuckerberg, ”Bundan sonraki 5-12 senelik dönemde dünyada yapmak istediğimiz en büyük değişikliklerin ne olduğunu sık sık kendime soruyorum 1 milyar kullanıcıya ulaştık. Bundan sonraki en büyük hedefimiz ne? Başarmak istediğim üç şey var. Herkese bağlanmak, dünyayı anlamak ve bilgi ekonomisinin kurulmasına yardımcı olmak” diye konuştu.

 

Herkese paylaşma gücü vermek ve dünyayı daha açık, bağlı bir ülke haline getirmek istediklerini kaydeden Zuckerberg, 5 milyar kişiye ulaşmak istediklerinin altını çizdi.

 

 

İki çeyrekte beklentilerin üzerinde kar açıklayan şirket, 2013 yılı ikinci çeyrek itibariyle yüzde 18 büyüme kaydetti. Mobil reklam gelirleri konusunda hızla büyümeye başlayan şirketin mobilden sağladığı katkı büyümesinde öncü rol oynadı.

 

Facebook, Nisan-Haziran döneminde toplamda 1.6 milyar dolar gelir elde etti ve söz konusun gelirin 656.6 milyon doları mobil reklamlardan sağlandı. İkinci çeyrek kârını 333 milyon dolar olarak açıklayan şirketin, mobil kullanıcı sayısı ise yüzde 51 artarak 819 milyona ulaştı. Mobil reklam gelirlerini artıran Facebook’un hisseleri yüzde 18 değer kazanarak hisse başı 34 dolara yükseldi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.