Elektrikli lüks araç üreticisi Tesla Motors, bir davayı daha kazandı

Elektrikli lüks araç üreticisi Tesla Motors, bir davayı daha kazandı

Elektrikli araç üreticisi Tesla Motors, kendi mağazaları üzerinden araç satışını engellemeye çalışan oto satış bayileriyle olan mücadelesinde son raundu kazandı.
California merkezli firmaya araçlarını bayi ağları yerine doğrudan müşteriye satarak Massachusetts yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Massachusetts Otomobil Bayileri Birliği tarafından açılan dava reddedildi.

Yüksek Mahkeme Hakimi Kenneth Fishman, bağımsız araç üreticilerinin bayilik açmasının eyalet kanunları tarafından engellemediğini ifade ederek red kararı verdi. Tesla Motors’un açıklamasına göre hakim geçtiğimiz pazartesi günü itibariyle kararı imzalamış bulunuyor.
Tesla’nın kurucu ortağı ve CEO’su Elon Musk: “Hem verilen net red kararından hem de Massachusetts’in beklentileri ve yasalara uygunluk içinde işlerimizi yürüttüğümüzün doğrulanmasından oldukça mutluluk duyuyoruz” dedi. Musk ayrıca “Diğer eyaletlerin de aynı karara varacağından ve müşterilerimize elektrikli araç teknolojisini açık, dostane ve rahat bir piyasa ortamında sunmaya olan bağlılığımızı destekleyeceklerinden eminiz” diye kaydetti.

Tesla, geçtiğimiz yıl gözde lüks hatchback modeli Model S’ i bayi ağları yerine kendi satış mağazalarını açarak satma kararı almıştı. Bu yöntemle bayilerin yeni araç satışından kazandıkları kâr da Tesla’ya kalıyordu. Ancak bu satış strajesi birçok araç satış bayii ve birliklerinin tepkisine yol açtı.

Tesla, 12 ayrı eyalette 22 mağazasıyla bayilik sisteminden bağımsız araç satışı yapan piyasadaki en büyük marka olmaya devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.