Draghi’nin ‘euroyu kurtarma planı’ yargıda

Draghi’nin ‘euroyu kurtarma planı’ yargıda

Avrupa Adalet Divanı (AAD), Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin euroyu kurtarmak için ‘her şeyi yapmaya hazır olduklarını’ belirttiği planın yasalara uygun olup olmadığını belirleyecek.

“Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi’ndeki bankaların iflasa hazırlandığı bir dönemde euroyu ‘her şeyi yapmaya hazırız’ diyerek kurtarmıştır.” Bu sözler Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) avukatlarından biri tarafından bugün AAD’de yapılan duruşmada sarf edildi.

Avrupa Birliği’nin en yüksek yargı organı AAD, Draghi’nin AMB’sinin 2012’de iflasın eşiğindeki bankaların borçlarını üstlenme taahhüdünün bir ‘yetki aşımı’ olup olmadığına karar verecek. Almanya’daki yüksek mahkemenin bu yılın başlarında planın yasalara uygunluğu ile ilgili şüphelerini dile getirmesinin ardından AAD’nin 15 kişilik hakim ekibi planı inceleyecek.

Bugün yapılan duruşmada ifade veren AMB’nin avukatı Hans-Georg Kaman “AMB tarafından 2011 ve Temmuz 2012’de gerçekleştirilen faiz indirimleri, Euro Bölgesi’ndeki bazı piyasalarda neredeyse hiç etkili olmuyordu. Bölge’deki fiyat istikrarı, piyasadaki bir takım katılımcıların euronun çökeceğine yönelik artan endişeleri nedeniyle ciddi risk altındaydı” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.