Dev kitabevi zinciri Barnes and Noble mağaza sayısını üçte bir azaltacak

Dev kitabevi zinciri Barnes and Noble mağaza sayısını üçte bir azaltacak

Amerika’nın en büyük kitabevi zinciri Barnes and Noble önümüzdeki 10 yıl içinde perakende satış yapan mağazalarının üçte birini kapatacağını açıkladı.

Wall Street Journal gazetesinde B&N’un CEO’su Mitchell Klipper’ın açıklamalarına dayandırılarak hazırlanan habere göre şirket her yıl 20 satış noktasını kapatmayı planlıyor. Ülke genelinde 689 satış mağazası bulunan şirketin ayrıca kolejler içinde yer alan özel statülü 674 mağazası bulunuyor. Gerçekleştirdiği kapatmalarla B&N on yıl içinde mağaza sayısını 450 ila 500’e indirecek.

Dev şirket üç hafta önce yaptığı açıklamada tatil sezonu satışlarının geçtiğimiz seneden bu yana düşüş gösterdiğini belirtti. Mağazalar ve e-satış sitesi BN.com bu tatil sezonunda yüzde 10.9’luk bir gerilemeyle 1.2 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Şirketin okuma cihazı NOOK’un satışlarında da yüzde 12.6’lık bir düşüş gerçekleşti.

Öte yandan NBC News WSJ’ın haberini yalanlar nitelikte verilere ulaştı. Şirket sözcüsü Mary Ellen Keating WSJ’da gösterilen rakamların gerçeği yansıtmadığını ve tüm kapatmaların sebebinin şirketin genel olarak içinde olduğu bir krizden değil özel bazda mağazaların lokasyonlarından kaynaklandığını belirtti.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.