Cumhuriyetçiler borç tavanını 6 haftalığına artırmak istiyor

Cumhuriyetçiler borç tavanını 6 haftalığına artırmak istiyor

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti üyeleri ile bir araya gelerek, bütçe krizi ve borç tavanı artırımını görüştü. Görüşmeden sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı Paul Ryan, ortak bir zemin arayışında olduklarını, Başkan Obama’nın görüşmeler sonunda net bir karar vermediğini söyledi.

Temsilciler Meclis Başkanı John Boehner ise, 6 haftalık borç tavanı limitini artırma teklifinde bulunduklarını belirtti. Boehner, bütçe krizi ile ilgili yeni bir planlarının olmadığını söyledi. Boehner, ekonomik gelişmelerle ilgili artık karar alınması gerektiğini hatırlattı. Beyaz Saray ise yaptığı yazılı açıklamada, Başkan Obama’nın her iki parti üyeleri ile görüşmeye devam ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Başkanın hedefi, hükümetin ödemesi gereken borcunu ödeyip, bütçe krizinin aşılmasını istiyor. Yeni istihdamlar sağlayarak orta gelirli sınıfı ve ekonominin büyümesini amaçlıyor.”

Demokrat Partililer ise borçlanma tavanı artırılması ve bütçe krizinin aşılması halinde görüşmelere katılacaklarını ifade etti.

 

Başkent Washington’dan gelen bu haberler borsayı olumlu etkiledi. Dow Jones Sanayi Endeksi 323 puan artışla günü 15,126 puanla kapattı. Standard & Poor’s 500 Endeksi ise 37 puan artışla 1,693, Nasdaq ise yüzde 2,3 artışla 3,761 puanla günü sonlandırdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.