Citi 11 bin çalışanına kapıyı gösteriyor

Citi 11 bin çalışanına kapıyı gösteriyor

Küresel kriz öncesine kadar dünyanın en büyük şimdiler de ise ABD’nin üç numaralı bankası olan Citigroup, 11 bin çalışanının iş aktine son vermeye hazırlanıyor.

Citigroup tarfından yapılan açıklamada dünya genelinde hizmet veren bankanın şubelerinde çalışan 11 bin kişinin işine son verileceği belirtildi. Citi işten çıkarma kararı ile bir milyar dolar tasarruf sağlamayı planlıyor.

Citi’nin işten çıkarma kararının ardından New York Borsası’nda işlem gören bakanın hisse senetleri 4 puan yükseldi. Citi, dünya genelinde toplam çalışanlarının yüzde 4’üne denk gelen 11 bin işçisi ile yollarını ayırma nedenini 2008’de yaşanılan küresel ekonomik krizin etkileri olarak değerlendiriiyor.  

Bankanın Yöentim Kurulu Başkanı Michael Corbat işten çıkarmaların karlılık oranı düşük şubelerinden olacağını dile getirdi. Geçen ay göreve gelen ve bankada yeniden yapılanmaya giden Corbat, 11 bin insanın işine son vererek bankanın yıllık gelir gider hesaplamasında 300 milyon dolarlık bir değişimin olacağına işaret etti.

Bankanın Pakistan, Paraguay, Romanya, Uruguay ile Amerika’da bulunan 150 şubelerinden kimilerini kapatıp kimilerini de küçültmeye gideceği belirtildi. Citi’nin dünya genelinde 4 bin şubesi bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.