Chobani’den Kobani’ye 2 milyon dolarlık bağış

Chobani’den Kobani’ye 2 milyon dolarlık bağış

Chobani Yoğurt’un kurucu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye 2 milyon dolar bağışladı. İşadamı Ulukaya, IŞİD saldırılarından  kaçan mültecilerin acil ve hayati ihtiyaçlarını karşılamak üzere iki milyon dolarlık kişisel bağışta bulunduğunu açıkladı.

Ulukaya ilk bağışı bölgenin köklü ve geniş ölçekli insani yardım kuruluşları Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) aracılığıyla gerçekleştirileceği ifade edildi. Ulukaya bu bağışa ek olarak bölgedeki yenilikçi sivil toplum kuruşlularını bularak sahadaki insani yardım çalışmalarını desteklemeyi ve uzun vadeli ekonomik toparlanmaya yardımcı olmayı planlıyor. Suriye ve Irak’ta şiddet içinde yaşayan binlerce kadın, erkek ve çocuk temel insani ihtiyaçlardan özellikle de kış için gerekli olan malzemelerden tamamen yoksun durumda.

Yaptığı bağışla ilgili açıklamada bulunan Ulukaya, “Dünyanın her neresinde olursa olsun, her birimiz vahşete maruz kalan masum insanlara yardım etmekle yükümlüyüz. Ne yazık ki Irak ve Suriye’deki mülteciler insanlığın en karanlık yüzüne şahit oldular. Yaşamlarını yeniden inşa edebilmeleri için onlara kalplerimizi açmamız lazım. Bir dünya vatandaşı olarak bu insani trajedinin kurbanlarına yardımcı olabilmek için birlik olmamızın şart olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

IRC’nin CEO’su ve Başkanı David Milliband da “Akıl almaz bir insani katastrofun yaşandığı dünyamızda bu katkı, vahşete maruz kalan on binlerce insanın kurtuluşunu sağlayacak. IRC ırk, din ve dil ayrımı yapmaksızın ihtiyaç içindeki sivillere yardım eder. Hamdi Ulukaya gibi bağışçılar sayesinde en doğal hakların mahrum kalan insanların hayatlarını ve insani şereflerini kurtarmalarına yardım edebiliyoruz” dedi.

UNHCR’nin ABD CEO’su Anne-Marie Grey de, Hamdi Ulukaya’nın bağışına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde; “Hamdi Ulukaya gibi yardımsever kişiler bugün insanlığın karşı karşıya kaldığı son derece kritik sorunlardan birinde çok önemli bir liderlik profile ortaya koyuyor. Ulukaya’nın hediyesi binlerce mültecinin ivedi insani ihtiyaçlarını karşılayacak. Hamdi Ulukaya ve onun gibi insanlık krizlerine umut ve onurla cevap verebilecek tüm yardımseverlerle çalışmak için can atıyoruz” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.