Çalışan kadınları kriz daha fazla etkiliyor

Çalışan kadınları kriz daha fazla etkiliyor

Çalışma Bakanlığı’nın son verileri oldukça ilginç ayrıntılar içeriyor. Amerika’da geçtiğimiz bir yıl içinde 1.3 milyon insana iş imkanı sağlanırken kadınların genel çalışanlar içindeki paydası geriledi. Geçen bir yıl içinde iş bulan kadın sayısı ise yalnızca 149 bin olarak gerçekleşti.

Çalışma Bakanlığı’nın (BLS) verilerine göre genel nüfusun bugün Amerika’da yüzde 63.6 çalışıyor.

Ekonomik krizinden en fazla kadınların etkinlendiği istatistiklere yansırken, 2011 Nisan ayı döneminde nüfusa oranla çalışan kadınların oranı 58.3 iken bir yıl aradan sonra bu yüzde 57.6 olarak belirlendi. BLS rakamlarına göre kadınların 2000 yılında istihdam oranı yüzde 60.3 idi.

BLS rakamlarında ilginç olan bir ayrıntı, geçtiğimiz 12 aylık dönemde Amerika genelinde 1.3 milyon insana istihdam oranı sağlanırken, çalışan kadınların yüzdesinde düşüş gözlenmesi oldu. BLS’nin verdiği istatistiğe göre geçen bir yıl içinde sağlanan yeni istihdam alanlarının yüzde 90’ına yakını erkekler tarafından dolduruldu. Bir başka ifade ile geçtiğimiz 12 aylık dönemde iş imkanı bulan kadın sayısı yalnızca 149 bin oldu.
Erkeklerin istihdam oranı da geçtiğimiz ayın verilerine göre geriledi. Nisan 2012 için erkeklerin istihdam oranı yüzde 69.7 olurken bu rakam geçen yıl yüzde 70.1 idi.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.