Bir ‘Kara Cuma’ daha kavga, izdiham ve sürpriz ürün satışlarıyla geçti

Bir ‘Kara Cuma’ daha kavga, izdiham ve sürpriz ürün satışlarıyla geçti

Yılın en uygun indirimlerin yapıldığı ‘Kara Cuma’ (Black Friday) her geçen yıl internet karşısında daha fazla kan kaybetmeye devam ediyor. Bunun dışında Kara Cuma’da yaşanan itiş-kakışlar ile izdihamlar da insanları bugünden en fazla soğutan etkenlerin başında geliyor.

Geçtiğimiz Kara Cuma için ünlü haber portalı Huffington Post, ‘‘berbattı’’ ifadesini kullanırken ABD’nin ve dünyanın en büyük perakende satıcısı olan Walmart için de durumun aynı olduğunu yazdı.

Bu yıl birçok üründe ciddi indirimler yapan Walmart, en fazla sattığı ürün ile herkesi şaşırttı. Kara Cuma’da insanlar daha ziyade elektronik eşya, bilgisayar ya da bu tür eşyalara yönelirken Walmart’ın bazı şubelerinde insanların havlu için kavga ettikleri görüldü.

Walmart tarafından verilen rakamlara göre ülke genelindeki tüm şubelerinde Kara Cuma’da 2.8 milyon havlu, 2 milyon TV, 1.9 milyon oyuncak bebek ile 1.4 milyon tablet satıldığını kaydedildi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi çalışanlarından Tom Gara, Twitter hesabından Walmart’ın Arkansas eyaletinin West Memphis bölgesindeki şubesinde insanların kalan ucuz havluyu alabilmek için kavga ettiklerine şahit olduğunu yazdı.

Arkansas eyaletinin yerel basınında da yer alan kavga haberi, bazı kızgın müşterilerin Walmart çalışanlarına dahi sataştıklarını yazdı.

New Jersey eyaletinin Secaucus bölgesinde bulunan Walmart şubesinde de izdiham yaşandığı belirtildi. Kara Cuma satışları için saatler öncesinden mağazanın içinde ve dışında bekleyen kalabalıktan bazı kişilerin zaman zaman birbirleri ile itiş-kakış yaşadıkları görüldü. Polisin sık aralıklarla kontrol ettiği kuyruklarda yaşanılan tatsızlıklara da zaman zaman müdahil olduğu görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.