Bank Asya’nın sermaye yeterlilik rasyosu 18,32’ye ulaştı

Bank Asya’nın sermaye yeterlilik rasyosu 18,32’ye ulaştı

Bank Asya, sermaye yeterlilik rasyosunu yüzde 18,32 olarak açıkladı. Global ölçekte finansal sektörün yeni bir düzlemde tekrar oluştuğu 2014’te bankanın finansal büyüklüğünde meydana gelen daralmaya bağlı olarak kârlılık bir miktar geriledi.

Aktif kalitesinin artırılması için sürdürülen çalışmalar doğrultusunda ayrılan kredi karşılıkları sonrasında ilk 9 ayda zarar rakamına rağmen 2,2 milyar TL’lik özkaynağı ve yüzde 18,32’lik sermaye yeterlilik rasyosu ile faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, “Güçlü bir özkaynak yapısı olan bankamız, sektör ortalamasının üzerinde sermaye yeterlilik rasyosuna sahip. Bank Asya’nın aktif toplamı 16,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye sağladığımız finansal destek 20,3 milyar TL seviyesine ulaştı.” dedi.

Güçlü özkaynakları ve insan kaynağı ile sektörün önemli bir oyuncusu olan Bank Asya, tüm şube ve personeli ile faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.