Bakan Şimşek, Goldman Sachs’ten ekonomistlere seslendi “Türkiye dışarıdan gelecek yatırımcıları bekliyor”

Bakan Şimşek, Goldman Sachs’ten ekonomistlere seslendi “Türkiye dışarıdan gelecek yatırımcıları bekliyor”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için güvenli bir ülke olduğunu söyledi.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun düzenlediği yatırım konferansına katılmak üzere New York’ta bulunan Bakan Şimşek  Uluslararası Yatırım Bankası Goldman Sachs’te ekonomistlerle bir araya geldi. Amerikan Türk Topluluğu (ATS) Başkanı, DEİK  Başkanı Haluk  Dinçer, İMKB Başkanı İbrahim Turan ve Goldman Sachs yetkililerinden Ricardo Mora gibi isimlerin de konuşmacılar arasında yer aldığı programda, Bakan Şimşek,  Türkiye’nin son 10 yıllık verileri hakkında bir slayt gösterisi yaptı.

Türkiye’nin ekonomide aldığı mesafeyi anlatan Bakan Şimşek amaçlarının Avrupada 3. Dünyada ise 10.büyük ekonomi olduğunu ifade etti. Ekonominin büyümesi konusunda planlarını gerçektirmede kararlı olduklarını ifade eden Bakan Şimşek partisinin kapatma cezası ile  yargılandığı bir dönemde bile sosyal ve eğitim yatırımlarına devam ettiklerini belirtti.

Özelleştirme konusunda da çok başarılı çalışmalara imza attıklarına değinen Bakan Şimşek “Türkiye OECD ülkleri arasında özelleştirme de 5. sırada. Bununla birlikte özel sektörün tasarruf oranını yükseltmesi için teşvikte bulunuyoruz. Yeni iş alanları oluşturmaya çalışıyoru. 2007 ile 2011 tarihleri arasında 4 milyon yeni iş imkanı sağladık. Türkiye 2013’te yüzde 4, 2014’te yüzde 3 büyüme hedefine ulaştı.”diye konuştu.

Türkiye yolsuzluklarla mücadele etti
İktidar partisi olarak yolsuzluklara mücade ettiklerini hatırlatan Bakan Şimşek “Türkiye yolsuzluklarla mücadelede dünyada 61.sırada yer alıyor. Bu konuda Brezilya ve İtalya’dan daha iyi sıralamadayız. Bu konuda kararlıyız. Bu gelişmeler ekonomi açısında önemldir.”şeklinde bilgi verdi.
Türkiye’nin en sıkıntılı alanının enerji sektörü olduğunu belirten Maliye Bakanı, bütçe açığı konusunda 2009 hedeflerinin yakalandığını,  dış borçta sıfırlanma aşamasına geldiğini ifade etti. Şimşek son olarak Türkiye’de çalışan kadın oranının yükseltmeyi hedeflediklerinide söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.