Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi ödülü 3. kez THY’nin

Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi ödülü 3. kez THY’nin

Türk Hava Yolları (THY), Skytrax araştırmasına göre, ‘Avrupa’nın En İyi  Havayolu’ ve ‘Dünyanın En İyi Business İkram Servisi’ sunan şirketi seçildi.

 

Sektörel anlamda performans temelini esas alıp havayolu şirketlerine her yıl düzenli ödül dağıtan Skytrax, geçen iki yılda olduğu gibi bu yıl da THY’yi, ‘En İyi Havayolu Şirketi’ ilan etti. Uzun uçuşlarda Business Class yolcularına, ‘Flying Chef’ (Uçan Aşçı) hizmeti sunan şirket, dünya sıralamasında En İyi Business İkram Servisi ödülüne de layık görüldü. Paris Air Show’da dün açıklanan ödüller, Skytrax CEO’su Edward Plaisted tarafından THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’e verildi.

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yerli ve yabancı yolcuların oyları ile verilen ödüllerin kendilerini onurlandırdığını ve çok mutlu ettiğini söyledi. Yolcuların memnuniyeti doğrultusunda hizmet kalitesini artırmaya devam edeceklerine dikkat çeken Topçu, “Avrupa’da kendini kanıtlayan ve yolcu profilini daha da zenginleştiren THY, sunduğu kaliteli hizmet ile dünyanın en büyük şirketleriyle başa baş mücadele edecek seviye ulaşmıştır. Hizmet kalitemizi daha da yükselterek en iddialı şirketi olduğumuzu dünyaya göstereceğiz. Bu altyapı ve enerji bizde mevcut.” dedi.

 

THY 2007’de Skytrax tarafından yapılan denetlemeler sonucunda 4 yıldıza layık görülmüştü. 2009’da, ‘Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi’ seçilen şirket, 2010’da da, ‘Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi’ ve ‘Avrupa’nın En İyi 3. Havayolu Şirketi’ gösterildi. Yine aynı yıl içerisinde, THY ve DO&CO ikram şirketinin ortak kuruluşu Turkish DO&CO’nun hazırladığı menüler, dünyanın ‘En İyi Ekonomi İkram Servisi’ seçildi. Şirket, 2011’de, ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi’, Comfort Class koltuğunda ‘En İyi Premium Ekonomi Koltuğu’ ve ‘Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi’ seçilerek yine ekonomi sınıfında sunulan ikramı ile dünya sıralamasındaki birinciliğini korudu. Şirket, 2012’de ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi’ unvanına üst üste ikinci kez sahip oldu.

 

Bu arada THY’nin, Ocak-Mayıs dönemindeki yolcu sayısı, geçen yıla oranla yüzde 26 artışla 18 milyona ulaştı. Yolcu sayısındaki artış, iç hatlarda yüzde 21, dış hatlarda yüzde 30 oranında gerçekleşti. Şirketin uçtuğu nokta sayısı da yüzde 21 artışla 228’e yükseldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.