Amerika’nın en az borçlu eyaleti Tennessee

Amerika’nın en az borçlu eyaleti Tennessee

Ünlü derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD genelinde en az borcu olan eyaletin Tennessee olduğunu açıkladı.  

 

Fitch tarafından yapılan çalışmada, eyaletin net vergi destekli borcu ve finanse edilmemiş emekli maaşı yükümlülüğünün birleştirilmesi ile birlikte bu ölçünün eyaletdeki kişisel gelir seviyesine göre oranını baz alınıyor.

Tennessee’ nin borç oranı ve emekli maaşı yükümlülüğünün kişisel gelir seviyesine olan oranı 1.8 iken başka hiçbir eyalet 2.2’nin altında bir orana sahip olamadı. Ayrıca dört eyalet de yüzde 20’nin üzerinde bir orana sahip oldu.

 

Fitch elde ettiği bu oranları eyaletlerin kredi derecelendirmesi için kullanıyor. Derecelendirme kuruluşlarından  olumlu not alan Tennessee, bu sayede düşük faizli borçlanma imkanına sahip oluyor.

 

Eyalet denetçisi Justin P. Wilson “ Eyaletimizin en düşük orana sahip olmasının sebebi çok açık, hükümetimizin boyutuna göre düşük miktarlarda borç para alıyoruz ve çok hızlı bir şekilde geri ödüyoruz. Burada eyaletimizin meclis üyelerinin eyaletin finansal durumunu ne kadar akıllıca yönettiklerini söylemek gerekiyor. Bu şekilde gelecek nesil Tennesseliler daha düşük miktarda borçlanabilecekler.”şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.