Amerika’da iş kurmak için en iyi 5 şehir

Amerika’da iş kurmak için en iyi 5 şehir

1. San Diego, California

ABD’de neredeyse her kategoride küçük işletmelere yuva olaran San Diego ilk beş sırada karşımıza çıkıyor. Kısaca San Diego ülkedeki en iyi beşinci iş dünyasına ev sahipliği yapman şehir olma özelliğini taşıyor. Şehirde ağırlıklı olarak kredi kartı kabul eden ve sosyal medyayı kullanan yüksek büyüme sektörlerindeki iş kolları dikkat çekiyor.

2. Denver, Colorado

Kentteki küçük işletmeler, ağırlıklı olarak sanayi, emlakçılık, madencilik, ayakkabı tamirciliği, marangozluk terzilik gibi kişisel ev eşyalarının tamiri ve bakımı, bilgisayar sistemleri tasarımı ve buna yönelik ilgili hizmetler ile destek faaliyetlerinde yoğunlaşmıştır. Hemen her işletmenin internet sitesi bulunur ve internet üzerinden takip edildikleri gözlenmektedir.

3. Austin, Texas

Austin, bilgisayar yazılım ve hizmet sektöründe ve küçük sanayi konusunda San Diego ve Denver’den sonra yüksek büyüme potansiyeline sahip şehirlerin üçüncüsü olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca internette en iyi değerlendirilmiş işletmeler kategorisinde de ilk on sırada yer alıyor.

4. Seattle, Washington

Teknoloji devleri Amazon ve Microsoft’un hakimiyetinin dikkat çektiği şehirde küçük iş yerleri de önemli bir sayıya sahip. Söz konusu şirketler içinde bilgisayar yazılım ve hizmet sektöründe olanlar ön sırada yer alıyor. Yapılan anketlere göre bu şirketler genellikle kredi kartı kabul etmesi ve Facebook sayfası bulunması sebiyle tercih ediliyor.

5. New York, NY

Yükselen endüstriler arasında yer alan New York’un  diğer şehirlerle mukayese edildiğinde bilgisayar yazılım ve hizmet sektöründe iddiası yok. Ancak, büyük firmalara da ev sahipliği yapmaktan geri durmuyor.  İnternet sitesi olan iş yerlerinde başı çekmesine rağmen en az Facebook sayfası olan başarılı iş yerleri de yine New York kentinde yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.