ABD’nin dev sigara üreticisine görülmemiş büyüklükte ceza

ABD’nin dev sigara üreticisine görülmemiş büyüklükte ceza

ABD’nin ve dünyanın en büyük sigara firmalarından olan ve Camel, Winston, Salem ile Pall Mall marka sigaraları üreten RJ Reynolds’a, eşi kanserden ölen bir kişiye 23.6 milyar dolar tazminat ödeyecek!

Son günlerde adı bir başka sigara üreticisi şirket ile ortaklıkla anılan RJ Reynolds’a, eşi akciğer kanserinden ölen bir kadına rekor tazminat ödeyecek. Mahkeme Cynthia Robinson dalı kadının açtığı davada, ’ın açtığı davada, mahkeme firmanın tam 23.6 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Eşi Michael Johnson’ı 1996′da kaybeden Cynthia Robinson, tütün şirketini sigaranın zararlı özellikleri konusunda tüketicilerine yeterli bilgi vermediği gerekçesiyle 1996′da mahkemeye vermişti. Avukatlar, şirketin bu yaklaşımı nedeniyle Johnson’ın bağımlı olduğunu ve sigarayı istese de bırakamadığını savunmuştu.

Robinson’un avukatı Willie Gary kararın diğer tütün şirketlerine örnek olması gerektiğini ileri sürdü. Gary, ” Bu kararın RJ Reynolds ve diğer büüyk tütün şirketlerine bir mesaj göndermesini, masum insanların hayatlarını bundan sonra riske atmamalarını umuyoruz ” diye konuştu.

RJ Reynolds ise tazminatın büyüklüğü nedeniyle adeta şokta. Şirket, kararın mantık ve adalet  sınırlarının çok ötesine geçtiğini’ savunurken firmanın temyiz mahkemesine gitmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.