ABD’nin ambargodan muaf tutma kararı Denizbank’ı mutlu etti

ABD’nin ambargodan muaf tutma kararı Denizbank’ı mutlu etti

ABD’nin Rus Sberbank’a ait Denizbank’ı ambargodan muaf tutması memnuniyetle karşılandı. Bankanın genel müdürü Hakan Ateş, “Bu karar sonrası 745 şubemiz 15 İştirakimiz ve 15 bin elemanımızla 8 milyon müşterimize ve ülkemiz ekonomisine katkımızı artırarak devam ettireceğiz.” dedi.

Rus şirketler ile ilgili ambargo kararı Ukrayna bunalımının ardından alınmıştı. Konuya dair ekonomi muhabirlerine açıklamalarda bulunan Ateş, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti konuya milli bir önem atfederek her aşamada haklı davamızın yanında oldu. Gerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendileri tarafından hem ABD ziyareti hem de ABD Ticaret Bakanı’nın Türkiye ziyareti sırasında gerek Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan’ın Avustralya G-20 temasları sırasında ve BDDK üst yönetiminin birebir görüşmeleri ile savımız ilgili mercilere aktarıldı. Buna paralel olarak ben ve ekip arkadaşlarım Washington ve Brüksel’de ilgili otoritelerle görüşerek olan biteni en iyi şekilde anlatma gayretine girdik ve dokümanları sunduk. Bu yoğun gayretlerin ardından talebimiz yerinde bulundu. 6 Ekim 2014 tarihinde Denizbank’ın söz konusu sınırlamalar kapsamından çıkartılmasına karar verdi. Bu dönemde yanımızda yer alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan, BDDK üst yönetimi, Washington Büyükelçimiz ve bize vakit ayırarak dinleyip aksiyon alan ABD Maliye Bakanlığı görevlilerine en içten teşekkürlerimizi sunarız.”

“DENİZBANK 3. HAVALİMANI’NA DA KATKI SUNMAYA AÇIKTIR”

Öte yandan Denizbank’ın aktif toplamını 91 milyar lira olduğunu bildiren Ateş, kurumun pek çok yatırım için 81 milyar lira kredi sunduğunu anlattı.

Ateş, kredi faaliyetlerine değinirken de şu ifadeleri kullandı: “Boğaziçi Elektrik Dağıtım – Akdeniz Elektrik Dağıtım; Seyitömer Termik Santrali, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) gibi özelleştirmelerde en büyük finansörler arasında yer alan bankamız, yakın tarihte İzmir Adnan Menderes Havalimanı için hayat bulan konsorsiyumun tek yerel bankası; aynı şekilde Ankara Hızlı Tren Garı ve Bodrum Havalimanı’nın tek finansörü oldu. Bununla birlikte 3’üncü Köprü’nün inşaatı için gerekli olan krediyi temin edip, ülkemizin yatırımlarına katkımızı artırarak devam ettiren bankamız, 3’üncü Havalimanı inşası için de 500 milyon Euro fonla Türkiye’yi uluslararası ticaretin merkezi konumuna getirecek bir projeye de katkı sunmaya açıktır.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.