ABD’li 6 havayolu şirketi Küba’ya uçacak

ABD’li 6 havayolu şirketi Küba’ya uçacak

ABD ile Küba arasındaki tarifeli uçak seferleri 54 yıl aradan sonra tekrar başlıyor.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, altı Amerikan havayolu şirketinin Küba’ya günlük sefer düzenlemesini onayladı.

Bakanlık, Küba’ya günlük uçak seferi düzenlemek isteyen American Airlines, Frontier, JetBlue, Silver Airways, Sounth ve Sun Country Airlines havayolu şirketinin taleplerini onayladı. Uçuşlar Miami, Fort Lauderdale, Chicago, Philadelphia ve Minneapolis şehirlerinden gerçekleştirilecek.

Amerikalı havayolu şirketleri  şuan için seferlerini Küba’nın Camagüey, Cayo Coco, Cayo Largo, Cienfuegos, Holguin, Manzanillo, Santa Clara ve Santiago de Cuba şehirlerine yapacak.

HAVANA SEFERLERİ İÇİN İNCELEME YAPILIYOR

Küba’nın başkenti Havana’ya günlük uçak seferlerine onay çıkmaması dikkat çekti.

Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx, birçok insanın Havana’ya neden seferlerini düzenlemediğini sorduğunu, bunun için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Bakan Foxx, Havana’ya günlük 60 sefer düzenlemesi ile ilgili talep aldıklarını, bunların analiz edilip sonuçlandırılmasının biraz zaman alacağını söyledi.

Bakan, bu yazın sonuna doğru Havana’ya yapılacak sefer konusunda karar vereceklerini belirtti. Yeni anlaşmaya göre, iki ülke her şehre günde 10 gidiş-geliş sefer düzenleyebilecek. Günlük, Küba-ABD arasında toplam 90 günlük sefer düzenlenmesi bekleniyor. Amerikalı yetkililerin onaylaması halinde Havana’ya günde 20 uçak seferi düzenlenmesi planlanıyor.

Bakan Foxx, daha önce Başkan Barack Obama’nın Küba’ya yeni seferler düzenleyeceğini belirterek, “ABD yolcularını ve kargolarını güvenli bir tarife ile Küba’ya göndererek Amerikan tarihinin heyecanlı bir zamanını yaşıyoruz” dedi.

Günlük uçak seferlerin ne zaman başlayacağı ile ilgili açıklama yapılmadı.

ABD ve Küba arasındaki diplomatik ilişkiler yarım asırdan sonra geçen yıl yeniden yumuşamış, iki ülke arasında tarifesiz uçak seferlerine izin verilmişti. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre yaklaşık 160 bin Amerikalı 2015 yılında bu seferlerle Küba’ya seyahat etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.