ABD’de 18 bankadan 17’si stres testini geçti

ABD’de 18 bankadan 17’si stres testini geçti

Merkez Bankası FED tarafından yapılan stres testleri ABD’nin 18 büyük bankasından 17’sinin derin bir resesyona karşı koyabileceklerini belirtti.  
    
18 bankadan sadece Ally Financial, yapılan stres testinde yüzde 5 Tier  (sıra) 1 sermaye rasyosu sınırının altında kaldı.

Test sonuçlarında dikkat çeken Goldman Sachs ve Morgan Stanley için sermaye yeterlilik radyolarının yüzde 5.8’e gerileyebileceği uyarısı oldu. Gelen detaylarda 20 milyar dolar tutarında Goldman Sachs için kayıp yaşanabileceği öngörüldü.
     
CİTİGROUP, BENZERLERİ ARASINDA EN İYİ SERMAYE RASYOSUNA SAHİP BANKA OLDU

Citigroup, FED’in 18 büyük banka için yaptığı stres testinde en iyi Tier 1 sermaye rasyosuna sahip banka oldu. Stres testini geçmek için minimim Tier 1 rasyosunun yüzde 5 olması gerektiği ortamda Citigroup’un Tier 1 rasyosu yüzde 8.3 olarak gerçekleşti.
    
Stres testinde Morgan Stanley’in Tier 1 oranı yüzde 5.7, Goldman Sachs’ın ise yüzde 5.8 oldu.
    
Geçen yıl 6 büyük banka arasında sermaye artırımı planı reddedilen tek banka olan olan Citigroup’un bu yıl FED’den temettü artırımı için izin talep etmediği, Citigroup’un sadece 1.2 milyar Dolar tutarında hisse geri alımı yapma izni talep ettiğini belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.