ABD hisse senetleri çoştu

ABD hisse senetleri çoştu

ABD hisseleri, küresel merkez bankaları tarafından gerçekleştirilen teşvikler ve DirevTV ile Fossil Inc verilerinin beklenenden iyi gelmesiyle birlikte değer kazandı.

Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0.5 oranında büyüyerek bir hafta içinde ikinci kez 15 binin üzerine çıktı.


Standard & Poor’s 500 Endesi ise işlemi yüzde 0.4 oranında değer kazanarak, 1,623.67 puana yükseldi.


DirecTV ise analistlerin tahmininden daha fazla abone elde etmesiyle birlikte yüzde 6.8 artış gösterdi. Fossil, yıllık tahminlerinin üzerinde kâr verisi elde etmesinin ardından yüzde 8.5’lik bir büyüme gösterdi.


New York merkezli Lombard Odier Investment Management’in şef yatırım yetkilisi Steven Bulko, “QE tarafından ateşlenen bir piyasadayız. Hisseler dışında diğer hiçbir ürün sınıfında sadece satış odaklı bir dağıtım görmüyoruz. Bu durum hisseler dışındaki hiçbir şeyin çekici olmamasından kaynaklanıyor ve hisse piyasasına sağlam teklifler yapılmasına ortam hazırlanıyor.” yorumunda bulundu.


S&P 500 dün, ABD hisse senetleri 3 Mayıs’ta ilk defa 1,600 puana ulaşmasının ardından yüzde 0.2 artışla yeni bir rekora yükseldi.


Amerikan Merkez Bankası (FED) 2008’ten beri şuana kadar 2.3 trilyon doları piyasaya sürdür. FED parasal genişleme politikası kapsamında aylık 85 milyar dolar tahil senedi almaya devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.