ABD ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 3.2 büyüdü

ABD ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 3.2 büyüdü

Amerikan ekonomisi 2013’ün son çeyreğinde yüzde 3,2 büyüme sağlandı.

 

2008 yılında yaşanılan finans krizinden sonra 2013’te ciddi toparlanan ABD ekonomisinin bu sene için daha iyi rakamlar elde edeceği öngörülüyor. Resesyonun sona erdiği 2009 ortasından bu yana en güçlü büyüme rakamlarının bu sene içinde elde edileceği öngörülüyor.

 

ABD Merkez Bankası (FED)’in önceki gün parasal genişleme programını dilim dilim aşağı çekmeye devam edeceği yolundaki açıklamanın ekonomide görülen bu olumlu tablodan kaynaklandığı ifade ediliyor. FED, tahvil satın alma programını dün 10 milyar dolar daha kesintiye uğratarak ayda 65 milyar dolara indirmişti.

 

FED, Aralık ayından bu yana ekonomik faaliyetin hızlandığını ve Amerikalı tüketicinin yükselen harcamalarının genelde büyüme tahminlerine olumlu yansıdığını açıkladı. Uzmanlar üst üste ekonomiden gelen olumlu haberleri ABD için sürdürülebilir büyüme olarak yorumluyor.

 

 

2013 yılı için daha önce öngürlen büyüme rakamlarının altında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Buna gerekçe ise federal vergilerin artırılmasının ve kamu harcamalarında yapılan kesintilerin neden olduğu belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.