Rus yolcu uçağı Mısır’da düştü

Rus yolcu uçağı Mısır’da düştü

Mısır’dan havalanan ve 224 kişiyi taşıyan Rus Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Sina’nın merkezinde düştü.

Mısır hükümeti Rus uçağının düştüğünü doğruladı. Mısır hükümetinin resmi açıklamalarına göre, Başbakan Şerif İsmail uçağın düşmesinin ardından kriz komitesini çağırdı.

Rus yolcu uçağının parçaları Mısır’da bulunan Sina Yarımadası’nın merkezinde bulundu.

Şarm El Şeyh’den St. Petersburg’a uçan uçağın radardan kaybolduğu bildirildi. “Youm 7” portalında yer alan habere göre, Mısır güvenlik kuvvetlerinin olay yerini incelemeye aldığı ve Sina’nın kuzeyinde bulunan El Ariş kentinden 20 ambulansın gönderildiği belirtildi.

Daha önce Rusya Hava Kurumu Şarm El Şeyh’den St. Petersburg’a uçan “Kogalımavia” havayolları şirketine ait 9268 sefer numaralı Airbus-321 uçağının 6.21’de Mısır’dan havalandığı ve 23 dakika sonra radardan kaybolduğunu bildirmişti. Uçakta 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu.
BÜTÜN YOLCULAR RUS
‘Govarit Moskova’ radyosu Kahire Rus Büyükelçisi’ne dayandırarak verdiği haberde Mısır semalarında düşen 9268 sefer sayılı “Kogalymavia” uçağında bulunan bütün yolcuların Rus vatandaşı olduğunu açıkladı.
ONUR AIR’DE 9 YIL UÇMUŞ
Sina Çölü’nde düşen Airbus A321 tipi uçak, 1997 yılında imal edildi. İlk uçuşunu 9 Mayıs 1997’de yaptı. ILFC finansal kiralama şirketine ait olan uçak, 2003 yılında Onur Havayolları tarafından kiralandı. 220 koltuklu A321, TC-OAE tescili ile 2012 yılına kadar uçtu. Daha sonra 663 imalat numarasına sahip uçak Kolavia tarafından kiralandı. Rus tescili EI-ETJ oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.