ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Davutoğlu’na gönderilen ‘basın özgürlüğü’ mektubunu yorumladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Davutoğlu’na gönderilen ‘basın özgürlüğü’ mektubunu yorumladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gönderilen ve Türkiye’de basın mensuplarının gözaltına alınmasına yönelik endişelerin dile getirildiği mektubu değerlendirdi.

Günlük basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türk makamları ile görüşmelerini sürdüreceklerini kaydeden Psaki, “Türk yetkilileri, eylemlerinin Türkiye’nin temel değerleri ve demokratik kurumlarınca da desteklendiğinden emin olmaları konusunda teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.

14 Aralık’ta medya çalışanlarına yönelik operasyonun ardından yazılı açıklama yaptıklarını hatırlatan Psaki, Türk hükümetine gönderilen mektubunun detayları konusunda CPJ’ye başvurulması gerektiğini kaydetti. Bununla birlikte basın özgürlüğü ve adil yargılanma konusunda ABD yönetimince geçmişte yapılan açıklamaları anımsatan Psaki, “Daha önce de belirttiğimiz gibi Türkiye Anayasası’nda da yüceltilen basın özgürlüğü ve adil yargının her sağlıklı demokrasinin temel unsurları olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Psaki, “Size ayrıca şunu da hatırlatmak isterim ki 14 Aralık’ta, hükümeti eleştiren medya ofislerine yapılan polis baskınının ardından gazeteci ve medya çalışanlarının gözaltına alınması yönelik kaygılarımızı dile getirdiğimiz bir açıklama yayınladık” ifadelerini kullandı.

Dünyanın saygın basın örgütlerinden Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) Başkanı Joel Simon, Başbakan Davutoğlu’na gönderdiği mektupta Türkiye’de medyaya yönelik saldırıların son günlerde giderek arttığına dikkat çekmiş ve durdurulmasını istemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.