Ruhani: Trump daha acemi

Ruhani: Trump daha acemi

ABD Başkanı Donald Trump, vatandaşlarının ABD’ye girişine geçici yasak getirdiği yedi ülke arasındaki İran’ın lideri Hasan Ruhani tarafından ‘acemi’ diye nitelendi.

Reuters’ın haberine göre devlet televizyonuna konuşan Ruhani, “O politikada yeni. Başka bir dünyadan geliyor. Bu onun için yepyeni bir alan. Dünyada neler olduğunu öğrenmesi uzun sürecek ve bu da ABD’ye pahalıya patlayacak” dedi.

İran daha önce de karardan vazgeçilene kadar aynı yaptırımı ABD vatandaşlarına uygulayacağını duyurmuştu

Seçim kampanyasında sık sık İslam karşıtı söylemler kullanan Trump, ‘ulusal güvenliği’ gerekçe göstererek imzaladığı kararnameyle yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarının vizelerini geçici olarak askıya alıp ülkeye girişlerini yasaklamıştı.

ABD’nin yasağı Suriye, Yemen, Libya, Irak, Somali ve Sudan’ı da kapsıyor.
ABD-İran ilişkileri gerilebilir
Ruhani, Trump yönetiminin ABD’nin Meksika sınırına örmeyi planladığı duvar için de şu yorumu yaptı: “Bugün ülkeleri duvarlarla ayırmanın zamanı değil.”

Trump, kendinden önceki yönetimin İran’la imzaladığı nükleer anlaşma için de, “Şu ana kadar yapılmış en kötü anlaşma” demiş ve ABD’nin İran’a dönük politikalarında keskin bir değişim olacağını söylemişti.

Tahran yönetimi Trump’ın İran vatandaşlarına yasak getirmesi sonrasında ABD’ye karşı yasal ve politik tedbirler alacağını da bildirmişti. İlişkilerin yeniden kötüye gitmesi Ruhani’nin yabancı yatırımcıları ülkeye çekme çabalarını kötü etkileyebilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.