Amerika’da 500 binden fazla evsiz var

Amerika’da 500 binden fazla evsiz var

Milyonlarca insanın hayallerini süsleyen Amerika’da, 500 binden fazla insanın sokakta yaşadığı belirtildi. U.S. Department of Housing and Urban Development (HUD) tarafından yapılan araştırmaya göre evsizlerin 4’te biri çocuklar.

‘Amerikan Rüyası’ olarak tabir edilen, daha gelişmiş bir ülkede yaşamak isteyen birçok Türk vatandaşının bir kereliğine olsa bile gördüğü bir rüya olarak hayatımızda hep yer edinmiştir.

Filmleri, şarkıcıları, şehirleri, bilimi, siyaseti, doğası hatta başlattığı savaşlarla bile Amerikan olmayan milyonlarca insan için ütopya gibi görünen Birleşik Devletler’e vize olan Green Card’a ulaşmak dünya üzerinde hâlâ milyonlarca kişinin hayallerini süslüyor. Sahnede ışıklı hayatın seyirciyi mest ettiği Amerika’nın perde arkasında ise kimsenin pek de konuşup yazmadığı çok farklı bir hayat yaşanıyor. Ülkede son yapılan araştırmalara göre 5 yüz binden fazla insan sokaklarda yaşıyor.

EVSİZLERİN DÖRTTE BİRİ ÇOCUKLAR

U.S. Department of Housing and Urban Development (HUD) tarafından yapılan araştırmadan çıkan en olumsuz tablo ise evsiz yaşayan insanların 4’te birinin çocuklardan oluşuyor olması. Rakam 2014 yılına göre azalsa da Amerika için halen büyük bir sorun teşkil ediyor.

Ülkede durgun bir seyir gösteren şehir ekonomileri de ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımda bulunmada yetersiz kalıyor. Los Angeles, Seattle, Portland, Oregon ve Hawaii yakın zamanda evsizler için aciliyet çağrısında bulunmuştu. Coalition for the Homeless grubunun sözcüsü Giselle Routhier, “Tahminlere rağmen New York City de rekor evsiz sayısıyla yüzleşecek” diyor.

HUD’ın son verilerine göre 2015 yılında 565 bin kişi sokaklarda, arabalarda, barınaklarda ve hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan evlerde yaşıyor. Bu evsizlerden dörtte birinin yaşı 18’in altında. Bu rakam geçen seneye göre 2 puan, 2007’ye göre ise yüzde 11’lik bir azalışa işaret ediyor. Amerika’da sokaklarda yaşayanların HUD’ın elde ettiği verilerden daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Zira arkadaşlarında veya akrabasında yaşayan evsizler araştırmaya dahil edilmedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.