Obama: Rusya, IŞİD’i yok etmeye odaklanmalı

Obama: Rusya, IŞİD’i yok etmeye odaklanmalı

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın hava saldırılarının IŞİD’i yok etmeye odaklanması halinde bölgede daha yapıcı rol oynayabileceğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Barack Obama, Amerikan halkının iyi ve kötü günde Fransa’nın yanında olduğunu dile getirdi. İki ülkenin güvenliklerini sağlamak adına birlikte ve dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Obama Fransa’nın ABD’nin en eski müttefiki olduğunu, Fransa’nın 11 Eylül saldırılarından sonra nasıl ABD’nin yanında olduğunu unutmadıklarını belirterek, “Bugün de biz sizinleyiz.” dedi.

Obama Paris’teki saldırıların sadece dünyanın çok önemli bir şehrine değil dünyada herkese yapıldığını söyledi. Bir yıldan bu yana ABD, Fransa be 65 ülkeden oluşan koalisyonun IŞİD’i ve ideolojisini yok etmek için bir araya geldiğini söyledi.

IŞİD’E 8 BİN HAVA SALDIRISI

IŞİD’in “Barbar bir terörist örgüt” olaran nitelendiren Başkan Obama, bu örgütün erkes için ciddi bir tehdit olduğunu dile getirdi. Obama, “Tolere edilemez. Yok edilmesi gerekiyor. Bunu birlikte yapmalıyız.” dedi. IŞİD’e bugüne kadar yapılan 8 bin hava saldırısının IŞİD’i gerilettiğini belirten Obama, “Cumhurbaşkanı Hollande ile ülkelerimizin daha fazlasını yapması konusunda bugün fikir birliğine vardık.” dedi.

RUSYA’NIN HAVA SALDIRILARI

Başkan Obama, Rusya’nın ılımlı muhaliflere yönelik hava saldırılarının sadece Esed rejimini desteklediği konusunda Cumhurbaşkanı Hollande ile fikir birliği içinde olduklarını dile getirdi. Rusya’nın hava saldırılarını IŞİD’i yok etmek üzerine odaklaması durumunda daha yapıcı bir rol oynayabileceğini kaydetti.

Obama, Suriye’ye barışın getirilmesi Viyana’da kabul edilen ve Rusya’nın ateşkesi ve siyasi dönüşümü desteklemesini içeren iilkelerin uygulanmasıyla olabileceğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.