Kraliçe 2. Elizabeth tahtta kalma rekoru kırdı

Kraliçe 2. Elizabeth tahtta kalma rekoru kırdı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Birleşik Krallık tarihinde tahtta kalan en uzun hükümdarı olarak tarihe geçecek.

89 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, tahta çıkışının 63’üncü yılını tamamdı. Şimdiye kadar 63 yıl, 7 ay, 2 gün süreyle tahtta en uzun kalan hükümdar olarak kaydedilen büyük-büyük anneannesi Kraliçe Victoria’nın rekorunu kıran Kraliçe 2. Elizabeth, tahttaki 63’üncü yılıyla ilgili kutlama yapmayacağı öğrenildi.

İngiliz Independent gazetesinin kraliçenin resmi konutu Buckingham Sarayı’ndaki bağlantılarından edindiği bilgiye göre; 2. Elizabeth’in tahttaki 63’üncü yılına yönelik herhangi resmi bir tören düzenlenmeyecek. Buckingham, böyle bir törenin Kraliçe Victoria’nın ölümünü kutlamak gibi olacağını ve Kraliçe 2. Elizabeth’in böyle bir töreni atalarına yapılmış bir saygısızlık olarak gördüğünü aktardı.

Gazete ayrıca kraliçeyle ilgili yapılan anket sonuçlarını yayınladı. Buna göre, İngiltere’de ankete katılan her 10 kişiden 7’si Kraliçe 2. Elizabeth’e sempati duyuyor ve sembolik olarak devam eden monarşiden de rahatsız değil. Ayrıca, 2. Elizabeth’in ülkeyi sanayi toplumuna taşımış Kraliçe Victoria’dan daha popüler bir hükümdar olduğu da kaydedildi.

“SALTANATIN ŞAMPİYONU”

İngiltere basınının önde gelen gazeteleri de Kraliçe 2. Elizabeth’in kraliyet tahtında kalan en uzun hükümdar olmasını baş sayfalarından duyurdu.

The Daily Mail gazetesi, “Rekor kıran kraliçemiz için iş hayatında sıradan bir gün’ başlığıyla haberi aktardı.

The Sun gazetesi ise baş sayfasını tamamen kraliçeye ayırarak haberi “Saltanatın şampiyonu” manşetiyle verdi. Gazete, “Bugün saat 17.30’da, 63 yıl 216 gün sonra, Kraliçe 2. Elizabeth, İngiltere’de halen tahtta kalan en uzun monarkı olacak. O saltanatın şampiyonu.” ifadelerini kullandı.

The Daily Telegraph da haberi manşetine taşıyan gazeteler arasındaydı. Gazete, Kraliçe’nin bugün İskoçya’da katılacağı bir demiryolu istasyonu açılışı sırasında hükümdarlığı hakkında kısa bir konuşma yapabileceğini duyurdu.

İngiltere kraliçesi, Ocak ayında 90 yaşında vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’in vefatı ardından dünyanın en yaşlı hükümdarı unvanına sahip olmuştu.

1952 yılında babası Kral 6. George’dan tahtı devralan Kraliçe 2. Elizabeth, 63 yıldır İngiltere kraliyet tahtında hükümdar olarak bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.