Related Articles
BM’den Suriyeli mültecilere karşı artan ayrımcılığa tepki
Birleşmiş Milletler (BM), Fransa’da yaşanan kanlı terör olaylarından sonra dünya genelinde Suriyeli mültecilere karşı inançlarından dolayı artan ayrımcılığa tepki gösterdi.
Avrupa başta olmak üzere Suriyeli mültecileri saldırı öncesi sınırlı sayıda kabul edeceğini açıklayan bazı ülkelerin bu kararından geri dönen açıklamalar yapmasına BM tepki gösterdi. BM Genel Sekreteri Sözücüsü Stephane Dujarric, ‘‘Mülteciler, özellikle de Suriyeli mültecilerin bakımı, onların ihtiyaçlarının giderilmesi tüm dünyanın ortak sorumluluğudur. Suriyeli ya da başka diğer göçmenlere karşı inançlarından dolayı ayrımcılık uygulanmamalı’’ dedi.
PARİS KURBANLARININ YANINDA IŞİD SALDIRISI EN FAZLA MÜLTECİLERİ VURUYOR
Paris’de 130 civarında insanın yaşamını kaybetmesine neden olan ve IŞİD’in üstlendiği terör saldırısı en çok Suriyeli mültecileri zora soktu. Daha önce kapılarını belli sayıda Suriyeli mültecilere açan Fransa, yaşanan korkunç olaydan sonra bu ülkeden gelecek sığınmacıları kabul etmemesi yolundaki muhalif partilerin ısrarına karşın hükümet önümüzdeki 2 yıl süresince alacağı 30 bin Suriyeli sığınmacı konusunda bir değişiklik olmayacağını açıkladı.
Macaristan, haftalardır süren mülteci akını karşısında Sırbistan’dan sonra Romanya ile olan sınırını da kapatma kararı aldı.
ABD’DE 27 EYALET SURİYELİ MÜLTECİ İSTEMİYOR
ABD’nin Suriyeli mültecileri kabulünde bir değişiklik olmayacağı açıklandı. Ancak federal hükümetin mülteci konusunda gösterdiği tutumun aksine 27 eyalet yönetimi topraklarında Suriyeli mültecileri istemediğini açıkladı. ABD’nin 50 eyaletinin 27’sinde Suriyeli mültecilere karşı gelişen olumsuz havaya karşın Washington önceki gün almayı duyurduğu mülteci politikasında bir değişiklik olmayacağını belirtti.
ABD, 2011 yılından bugüne kadar yalnızca bin 500 Suriyeli mülteciye kapılarını açmıştı. Ancak Başkan Barack Obama, Eylül ayında yaptığı açıklamada önümüzdeki yıl 10 bin Suriyeli mülteciyi kabul edeceklerini duyurmuştu.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment