Amerikalılar Papa kadar Trump’a hayranlık duyuyor

Amerikalılar Papa kadar Trump’a hayranlık duyuyor

Amerika genelinde yapılan kamuoyu yoklamasına göre Amerikan halkının Katoliklerin manevi lideri Papa Francis’e duyduğu hayranlık kadar Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’a da hayranlık duyduğunu gösterdi.

Gallup firması tarafından yapılan 2015 yılında dünya genelinde en fazla hayranlık duyulan ‘‘kadın’’ ve ‘‘erkek’’ kategorilerindeki araştırmasınn sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankette göre kadınlar kategorisinde Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton birinci geldi. Daha önce de Clinton, ABD’de en fazla hayranlık duyulan kadın araştırmasında 19 defa birinci gelmişti.

Bu senenin de en fazla hayranlık duyulan kadını olmasıyla Clinton, bu alanda rekor kırdı. Clinton, bu yıl ile birlikte toplamda 20 defa hayranlık duyulan kadın olmayı başardı.

Clinton’dan sonra tarihte en fazla hayranlık duyulan kadın first lady Eleanor Roosevelt olmuştu. Roosevelt tam 13 yıl en fazla hayranlık duyulan kadın olmayı başarmıştı.

OBAMA’DA ERKEKLER KATEGORİSİNDE BİR NUMARA

Başkan Barack Obama, 2015 yılında ABD’liler tarafından en çok hayranlık duyulan erkekler listesinde birinci geldi. Obama, ankete katılanların yüzde 17’sine göre 2015 yılının en fazla hayranlık duyulan kişisi olarak destekledikleri görüldü. Obama bugüne kadar sekiz defa en çok hayranlık duyulan erkek olarak seçilmişti.

Bu alanda rekor eski ABD başkanlarından Bill Clinton, Ronald Reagan ile Dwight D. Eisenhower’a ait. Her eski üç başkanda 12 defa en fazla hayranlık duyulan kimseler olmuşlardı.

TRUMP İLE PAPA İKİNCİ SIRADA

Obama’nın erkekler kategorisinde birinci geldiği ankette ABD’nin siyaset dünyasını adeta alt üst eden Donald Trump, Papa Francis ile birlikte ikinci en fazla hayranlık duyulan kişisi olduğu dikkat çekti. Her iki isimde ankette yüzde 5 oranında destek aldığı görüldü. Trump ile Papa’nın ardından ankette üçüncü sırada Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Senatör Bernie Sanders yüzde 3 ile yer aldı.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ise yüzde 2 ile Sanders’dan sonra listede yer alan isim oldu.

Keskin dili, radikal söylemi ile Cumhuriyetçi seçmenin en fazla destek verdiği başkan aday aday Trump, bugüne kadar ABD’de en fazla hayranlık duyulan kişiler listesinde ilk ona girmeyi 5 defa başardı. Daha önce Trump, 1988, 1989, 1990 ve 2011 yıllarında ABD’de en fazla hayranlık duyulan 10 erkek arasında yer almıştı.   

EN FAZLA HAYRANLIK DUYULAN İKİNCİ İSİM PAKİSTANLI YOUSAFZAİ

Kadınlar kategorisinde en fazla hayranlık duyulan ikinci isim 2014 senesinde Nobel Barış Ödülü alan Pakistanlı Malala Yousafzai oldu. Ankette yüzde 5 destek alan Yousafzai, 2015 yılında Amerikalıların nazarında en fazla hayranlık duyulan ikinci kadın. Bu kategoride üçüncülüğü ise Oprah Winfrey ile first lady Michelle Obama paylaştı. Her ikisinin de yüzde 4 oranında destek aldığı dikkat çekti.

Hayranlık duyulan ilk 10 kadın sıralamasında Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı Carly Fiorina, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Myanmarlı politikacı Aung San Suu Kyi de yer aldı.

Anket, 2-6 Aralık tarihleri arasında 824 yetişkin ile telefon ile görüşülerek yapıldığı belirtildi. Anketin yanılma payının ise yüzde 4 olduğu kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.