Biden: ABD, Rusya’nın Kırım’ı ilhakını asla tanımayacak

Biden: ABD, Rusya’nın Kırım’ı ilhakını asla tanımayacak

Resmi temaslarda bulunmak için 6 Aralık’ta Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün Ukrayna Parlamentosu’nda milletvekillerine hitap etti.

Ukrayna Parlamentosu kürsüsünden Rusya Federasyonu’nun Kırım’ı ilhak girişimini asla tanımayacaklarını söyleyen Joe Biden, Rus saldırısına karşı Amerika’nın Ukrayna ile birlikte durmaya devam edeceğini söyledi.

Biden: “Amerika ve Avrupa şimdi birlikte Rusya’ya karşı sert ekonomik yaptırımlar yapıyor. Rus saldırganlığı devam Moskova’nın ödediği maddi kayıplar da artarak devam edecek.” dedi.

ABD’nin Ukrayna güvenlik güçlerine eğitim ve yardımlarının süreceğini ifade eden Biden, ülkedeki demokratik reformların hayata geçirmek için de Ukrayna’ya mali yardım artarak devam edeceğini belirtti.

Ukrayna’da yolsuzlukla ve oligarşi ile mücadelenin önemine vurgu yapan Biden, dünyada hem yolsuzluğun yaygın olduğu hem de demokrasinin olduğu bir ülkenin bulunmadığına dikkat çekti.

Konuşması sık sık milletvekillerinin alkışlarıyla kesilen Biden, salondan ayrılırken elini yumruk şeklinde yaparak vekilleri selamladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.