ABD, Suriye’de Rusya ile işbirliğini genişletecek

ABD, Suriye’de Rusya ile işbirliğini genişletecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın barışçıl çözüm konusunda alacağı kararlara bağlı olarak, Suriye’de işbirliğini genişletmek istediklerini söyledi.

Orta Asya ülkelerine ziyaret gerçekleştiren Kerry, Kazakistan’da Rus televizyonu MIR TV’ye konuştu. Washington’ın Suriye’deki askeri faaliyetlerini Rusya ile koordinasyon içinde yürütmeyi planladığını belirten Kerry, ABD özel kuvvetlerinin Suriye’ye ulaşmasının ardından Rusya ile işbirliğini genişletmek istediklerini ifade etti.

Rusya ile işbirliğinin genişletilmesi konusunda değerlendirmede bulunan Peskov, “Rusya ile koordinasyon içindeyiz. Ancak bunu ileri taşımak istiyoruz. Bu Rusya’nın Suriye’de barışçıl çözüm konusunda alacağı kararlara bağlı.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in geleceği ile ilgili konunun ele alınması ve siyasi bir çözüm bulunmasının zorunlu olduğuna değindi. 17 ülkenin katılımı ile Viyana’da yapılan Suriye zirvesini hatırlatan Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlığında toplantının yapıldığını, Rusya ile siyasi çözüm yolunda zıtlaşma değil, işbirliği içinde olmak istediklerini söyledi.

ABD yönetiminin geçen hafta 30-50 kişilik Özel Operasyon Gücü’nü Suriye’ye göndermek istediği, bu birliğin ılımlı muhalefet ve Kürt güçlere danışmanlık desteği vereceği ifade edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.