ABD’nin Suriye’ye özel kuvvetleri göndereceği iddia edildi

ABD’nin Suriye’ye özel kuvvetleri göndereceği iddia edildi

ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün Suriye’ye “az sayıda” özel kuvvet askeri göndereceğini açıklayacağı iddia edildi.

Yönetimden ve Demokrat Parti içinden kaynaklara dayanan haberde özel kuvvetlere bağlı askerlerin Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşan kuvvetlere destek amacıyla gideceği ve danışman rolü oynayacağı iddia edildi.

Washington Post hafta başında yönetime dayandırdığı haberinde Obama’nın danışmanlarından yeni bir Suriye planı için çalışmalarını istediğini, Pentagon’da yapılan toplantılar sonrasında bir grup askerin Suriye ve Irak’a doğru kaydırılacağı belirtilmişti.

Bu hareketin ABD’nin Suriye’deki içsavaşı diyaloğa dayalı politikasını yavaş yavaş terk ederek yeni bir plan çerçevesinde hareket etmesi olarak düşünülmesinin yerinde olacağı söylenen yazıda Obama’nın açıklamayı bu hafta yapmasının beklendiği yazılmıştı.

Gönderilecek özel harekat askerlerinin sayısı belirtilmezken, IŞİD’e karşı savaşan hangi gruplara yardım edeceği de henüz belli değil. Ancak Kürt ve Arap kuvvetlere yardım ederek IŞİD’e yönelik mücadelede daha etkili sonuçlar alınması planlandığı söyleniyor.

ABD 2014’den beri Suriye’deki hedeflere yönelik hava saldırılarında bulunuyordu. Ayrıca ABD, Türkiye ve Ürdün’de eğitilen yerel kuvvetlerin Suriye’de savaşması için eğit-donat adı altında bir program başlatılmış ancak başarısız olunca Pentagon bu programı geçen ay bitirmişti.

Geçen ay ABD  bölgede IŞİD’e karşı savaşan güçlere havadan silah ve diğer yardımlar atmıştı.

ABD özel kuvvetleri daha önceden Suriye’de operasyonlar yapmışlardı ancak yeni alınacak kararla ilk kez bu askerler Suriye’de konuşlanmış olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.