Yahoo, Microsoft ile ‘arama moturu işbirliğini’ bitirmek istiyor

Yahoo, Microsoft ile ‘arama moturu işbirliğini’ bitirmek istiyor

Amerikan internet devi Yahoo’nun, yazılım şirketi Microsoft ile arama motoru konusunda yaptığı işbirliğine son vermek istediği bildirildi.

 

Alman medyasına da yansıyan haberlerde Yahoo’nun kadın patronu Marissa Mayer’in Microsoft’un arama motoru ‘Bing’ ile yaptıkları işbirliğinden memnun olmadığı öne sürüldü.

 

Wall Street Journal’un kaynak gösterildiği haberde Mayer’in üç yıldır Microsoft ile yapılan ortaklığı sonlandırmak istediği belirtildi.

 

Daha önce Google’un arama bölümünde çalışan Mayer’in, Bing’in arama sonuçlarından memnun olmadığı ve eski şirketiyle çalışmak istediği bilgisine yer verildi.

 

Halihazırda Yahoo ve Microsoft arasındaki kontrata göre işbirliği 2020 yılında sona eriyor. Ancak Mayer, reklam gelirlerindeki düşüşü gerekçe göstererek, ortaklıktan ayrılmayı planlıyor.

 

İki şirket arasındaki anlaşma şartlarına göre taraflardan biri ayrılma isteğini en erken 2015 yılında dile getirebiliyor.

 

MICROSOFT RAZI DEĞİL

 

Öte yandan haber ajansı Bloomberg’e göre Yahoo’nun patronu Mayer, söz konusu isteğini Microsoft şirketine iletmiş durumda. Buna karşın Amerikalı yazılım devi Microsoft, ortaklığın erken sonlandırılmasına karşı çıkıyor.

 

Microsoft çevrelerinden edinilen bilgilere göre ise şirket, ortağını kolay kolay bırakmayacak gibi görünüyor. Uzmanlar, Yahoo ve Microsoft arasındaki ortaklığın sancılı bitebileceğini tahmin ediyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.