Teknoloji dünyasının yeni akımı sanal gerçeklik

Teknoloji dünyasının yeni akımı sanal gerçeklik

Barselona Mobil Dünya Kongresi denince akla son model telefon modelleri gelir. Ama bu yılki etkinlikte en büyük ilgiyi sanal gerçeklik cihazları çekti.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 2015 Barselona Mobil Dünya Kongresi’ne katıldığında öylesine sıkıcı bir konuşma yapmıştı salondaki bir çok kişi çareyi erken çıkmakta bulmuştu. Fakat bu yıl manzara çok farklı oldu.

Kafasına sanal gerçeklik kaskı Gear VR takan 5 bin kişinin önünden yürüyerek sahneye çıkan Zuckerberg’in konuşması teknoloji dünyasının büyük ilgisini çekti. Bu ilginin en büyük sebebi sanal gerçeklik teknolojisiydi.

Samsung’un tanıtım etkinliğinde konuşan Zuckerberg sanal gerçekliğin yeni platformları olduğunu ve bu teknolojiye büyük yatırım yapacaklarını açıkladı. Dünya çapında 1.5 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook’un atacağı bir adım teknoloji dünyasında ciddi bir dalgalanma oluşturacaktır. Bu dalganın ne kadar etkili olduğunu ise zaman gösterecek.

Samsung Gear 360

180 derecelik iki lensten oluşan bu kamera toplamda 360 derecelik görüş açısı sunuyor. Böylece çekim yapılan mekandaki her şey tek seferde kaydediliyor. 3840 x 1920 videp çözünürlüğüne sahip olan kamera 30 MP fotoğraf kaydı yapıyor.

LG 360 VR

Sanal gerçeklik içeriklerini izlemek için geliştirilmiş olan bu gözlüğün Gear VR veya Google Cardboard gibi başlıklardan farklı yanı ön kısmına akıllı telefon yerleştirmeye gerek olmaması. USB-C bağlantıyla telefona bağlanan gözlük bu sayede daha az ağırlığa sahip. Bununla birlikte sadece LG G5 gibi USB-C bağlantıya sahip telefonlarla uyumlu olması şimdilik bir dezavantaj.

HTC Vive

HTC’nin sanal gerçeklik kaskı ilk olarak 2015 yılındaki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılmıştı. Büyük ilgi gören cihazın perakende versiyonu ve satış fiyatı bu yılki etkinlikte belli oldu. İlk etapta Türkiye haricinde 20 ülkede satışa çıkacak olan HTC Vive’ın ABD satış fiyatı 799 dolar.

LG 360 Cam

Avuç içi boyundaki bu kamera 360 derece video kaydı yapıyor. 13 MP çözünürlüğünde kayıt yapan bu cihazda 1,200 mAh batarya ve 4 GB sabit depolama alanı gibi özellikler var. Depolama alanı istenirse microSD kartla genişletiliyor.

Intel Recon Jet

Google Glass’ı andıran bu cihaz egzersiz takibi yapıyor. GPS, gyro sensor ve Bluetooth gibi özelliklere sahip olan Recon Jet 1 GHz işlemci ile güçlendirilmiş.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.