Rusya’nın hızlı treni Sapsan, Guinness’e girmeye hazırlanıyor

Rusya’nın hızlı treni Sapsan, Guinness’e girmeye hazırlanıyor

Rusya’nın ünlü hızlı treni “Sapsan” Guinness rekorlar kitabına girmeye hazırlanıyor. Dünyanın en uzun hızlı treni unvanını alacak olan araç için Guinness komisyon üyeleri ölçüm yapmaya başladı.

Oktyabırskoy Jeloznoy Dorogi Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, 20 vagondan oluşan trenin boyunun yaklaşık 500 metre olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca, hızlı trene sahip ülkelerin hiçbirinde bu uzunlukta bir demir yolu aracının bulunmadığı belirtiliyor.

Rus basınına konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Demiryolları İdaresi (RJD) Yolcu Bilgilendirme Departmanı Başkanı Dimitri Korney, mevcut şartlarda Sapsan treninin günde karşılıklı 11 sefer yaptığını, 15 Aralık’tan itibaren ise bu sayının 15’e kadar çıkacağını söyledi.

İlk olarak 2009’da sefere başlayan Rusların ünlü hızlı treni, 10 saatlik Moskova-St. Petersburg arasını 4 saate indirmişti. 2010 yılından itibaren ise Moskova-Nijniy Novgorad seferleri başlamıştı. Saatte 240 kilometreye ulaşabilen tren, Almanların ünlü Siemens firması tarafından üretildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.