iPhone 7’nin pili 6s’ten güçlü olacak

iPhone 7’nin pili 6s’ten güçlü olacak

Tayvanlı menşeli çip üreticisi TSMC, Apple A11 işlemcisine ilişkin çalışmalara başladı.

Tedarikçilerden temin edinilen bilgilere göre iPhone 6s ailesine güç veren Apple A9 işlemcisinde Samsung (14nm) ve TSMC’nin (16nm) kapısını çalan Apple’ın, iPhone 7 ve iPhone 7s modellerinde yer alacak işlemcilerde ise büyük oranda TSMC söz sahibi olacak.

TSMC, 2016’nın son çeyreğinde 10nm fabrikasyon sürecine sahip işlemciler üretmeye başlayacak. İlk örnekler 2017’nin ilk çeyreğinde görülebilecek.

Apple A11 içinse üretim süreci yılın ikinci çeyreğinde başlayacak. Üretim sürecinde nanometre değerinin daha aşağıları çekilmesiyle Apple 11 üzerine daha fazla transistör yerleştirilecek. Bu da işlemcinin daha verimli çalışacağını ve daha az ısınacağını gösteriyor.

Twitter benzeri bir sosyal ağ olan Weibo üzerinden iPhone 7’de kullanılacağı söylenen pil görselleri yayınlandı. Weibo’nun aktardığı habere göre iPhone 7’nin pil kapasitesi iPhone 6s’ten daha güçlü olacak. iPhone 6s’te 1.715 mAh, iPhone 6s Plus’ta ise 2.759 mAh kapasiteli pil yer alırken iPhone 7’de 1.735 mAh kapasiteli bir pil kullanılacak. iPhone 7 Plus’ta ise 2.810 mAhkapasiteli bir pilin kullanılacağı belirtiliyor.

iPhone 6s ile aynı tasarım çizgisinde olması beklenen telefonun daha ince bir gövde ve yeniden tasarlanmış antenlerle birlikte kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.