Clubhouse nedir? Clubhouse davetiye nasıl alınır, nasıl yollanır?

Clubhouse nedir? Clubhouse davetiye nasıl alınır, nasıl yollanır?

Sosyal medya uygulamaları arasına katılan Clubhouse uygulaması günlerdir merak konusu olmaya devam ediyor. Dünya çapında gündeme gelen ve tüm sosyal medya kullanıcıları tarafından araştırılmaya başlayan Clubhouse nedir, Clubhouse davetiye nasıl alınır, nasıl davetiye yollanır? İşte Clubhouse uygulaması hakkında merak edilenler ve bilinmesi gerekenler…

Clubhouse Paul Davison ve Ronan Seth tarafından geçen yıl kuruldu. Uygulamanın şu anki değeri 1 milyar dolara ulaştı.

Yazılı yerine sesli iletişimi yeniden gündeme getiren Clubhouse’ta kullanıcılar sohbet odalarına girerek karşılıklı olarak birbirlerine ses kaydı gönderiyor. Sohbet odalarının hepsinin bir konusu var. Sohbet odalarının kurucuları aynı zamanda moderatör oluyor. Bir moderatör sohbet odasındaki kullanıcılara konuşma izni veriyor. Konuşmak isteyen kişi izin talebi gönderiyor. Uygulama takma isimler ile takılmanıza izin vermiyor. Aynı zamanda ses kayıtlarında taciz, nefret suçu ve dezenformasyon yapmak yasak.

CLUBHOUSE’A NASIL ÜYE OLUNUR?

Şu an için sadece iOS kullanıcılarına sunulan uygulamayı öncelikle cihazınıza indirmeniz gerekiyor.

Kullanıcı adı seçilip SMS yoluyla hesap doğrulaması yapıldıktan sonra Clubhouse, hesabınızı bekleme listesine alıyor.

Halihazırda uygulamayı üye olan bir kullanıcının davetiye göndermesi durumunda bekleme listesine girmeden üyelik işleminiz tamamlanıyor.

Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra ilginizi çeken farklı konu başlıklarındaki sohbet odalarına dinleyici ya da sesli etkileşim yoluyla konuşmacı olarak dahil olabilirsiniz.

Popülerliği günden güne artan uygulamanın Android cihazlar için de geliştirilmekte olduğunu belirtiliyor.