Apple Watch bugün tanıtılıyor

Apple Watch bugün tanıtılıyor

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında duyurusunu yaptığı akıllı saati Apple Watch bugün yapılacak özel etkinlikle karşımıza çıkıyor.

“Spring Forward” adlı etkinlikte Apple Watch’ın tüm detaylarını öğrenmiş olacağız. Etkinlikte ayrıca iOS 8.2 güncellemesinin ve bazı uygulama iyileştirmelerinin de duyurulması bekleniyor. Bununla birlikte Mac Book Air ve Mac Book Pro modellerine bir güncelleme gelmesi de beklentiler arasında.

Bugüne kadar Apple Watch hakkında neler biliyoruz?

Apple Watch 2010 yılındaki iPad’den bu yana Apple’ın ürün gamına eklediği ilk yeni cihaz olacak. Cihazın tanıtımını yapan Tim Cook, Apple’ın hikâyesinde yeni bir sayfa olarak tanımladığı Apple Watch için “Bugüne kadar ürettiğimiz en kişisel cihaz” demişti.

Apple Watch, Apple Watch Sport ve 18 ayar altın ve safir kristal camdan üretilmiş Apple Watch Edition olmak üzere üç farklı modelde satışa çıkacak. Her modelin 38 ve 42 mm olmak üzere iki farklı ekran genişliği olacak. Ekran boyutu daha küçük olan 38 mm’lik modelin ince bilekli kullanıcılar için üretildiği ifade ediliyor. Plastik, deri ve metal kayışlardan oluşan farklı renkteki aksesuarlarla saatleri kişiselleştirmek mümkün olacak. Cihazın şarj süresi ise henüz belli değil. Apple Watch’ı kullanabilmek için iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s ve iPhone 5c sahibi olmak gerekiyor.

NFC özelliğinin olduğu cihazda Apple Pay adlı ödeme sistemi bulunuyor. Böylece kullanıcılar, anlaşmalı kurumlarda akıllı saatlerini bir kredi kartı gibi kullanabilecek. Apple TV ve uyumlu cihazları Apple Watch ile uzaktan kumanda etmek mümkün olacak. Apple’ın önem verdiği bir diğer alan ise sağlık ve spor. Kullanıcılar gün içerisinde ne kadar kalori yaktıklarını, ne kadar koştuklarını, yürüdüklerini hesaplayabilecek. Saatin arka yüzünde yer alan özel safir lens, kullanıcının kalp atışlarını ölçebilecek. Apple Watch’da ayrıca müzik dinleme özelliği de var.

Teknik özelliklerine baktığımızda Apple Watch’a özel S1 işlemci, gyro ve accelerometer gibi teknik özellikleri görüyoruz. WiFi ve GPS bağlantısı, eşleme yapılan iPhone üzerinden kuruluyor. Digital Crown adı verilen çark, menü arasındaki geçişleri yapmak için kullanılıyor. Saati hem sağ hem de sol kolda kullanmak mümkün.

Cihaz için şimdiden bazı uygulamalar de geliştirilmiş durumda. Örneğin, Starwoods otelleri Apple Watch ile otel odalarının kapısını açacak bir uygulama yaptı. American Airlines havayolları da yolcuların check-in yapıp uçağa binebilecekleri bir uygulama geliştirdi. Ayrıca Facebook, Twitter, Nike, BMW, Hyundai gibi şirketler de Apple Watch için uygulama geliştirimiş durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.