Apple, iPhone’un 1 Mayıs 1970 hatasını kabul etti

Apple, iPhone’un 1 Mayıs 1970 hatasını kabul etti

Apple, iPhone’un tarihini 1 Mayıs 1970 veya daha gerisine aldığınızda cihazınızı bir daha açamayabileceğinizi doğruladı.

Apple, resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile iOS cihazlarının tarihini 1 Ocak 1970’e ayarlamanın bu cihazları tamamen kullanılmaz hale getirdiğini kabul etti.

Geçtiğimiz günlerde bir iphone kullanıcısı tarafından büyük hata fark edildi. iPhone 5S, iPad Mini 3 ve iPad Air’dan daha eski cihazlar, bu güvenlik açığından etkileniyor. Cihazın tarihini 1 Ocak 1970’e ayarlayarak yeniden başlatmaya çalışırsanız, cihazı bir daha kullanmanız mümkün olmuyor. Cihazlara iTunes üzerinden de müdahale edilemiyor. Bu hata iPhone 5S, iPad Mini 3 ve iPad Air’dan daha eski cihazlar, bu güvenlik açığından etkilenmiyor.

Apple’dan yapılan açıklamada güvenlik açığı kabul edilerek çözüm üzerine çalışıldığı ifade edildi. ”Cihazınızı Mayıs 1970’den daha erken bir tarihe ayarlamanız, iPhone, iPad ve iPod’unuzun bir daha açılmamasına neden olabilir” denilen açıklamada güvenlik açığına neyin neden olduğuyla ilgili herhangi bir ifadeye yer verilmedi. Apple, sorunun yeni iOS güncellemesi ile birlikte çözüleceğini belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.