“Apple haritası kullanıyorsanız hayatınız tehlikede olabilir”

“Apple haritası kullanıyorsanız hayatınız tehlikede olabilir”

Ürünlerinde kendi yazılımı olan haritayı kullanmaya başlayan Apple, kullanıcıların hayatını tehlikeye atmakla suçlandı. Avustralya polisi, Apple haritası kullananlara ‘hayatınız tehlikede olabilir’ uyarısında bulundu.

Avustralya polisinin uyarısına gülüp geçmeyin. Zira, yalnızca geçtiğimiz ay bu ülkede 6 kişi Apple haritasının yanlış yol tarifi, normal yollarından çöle saparak kaybolmalarına yol açmış. Konuyu internet sitesine taşıyan Amerika’nın ünlü haber dergisi Time, ‘Apple’nin yazılımı ne kadar kötü?’ ifadesiyle duyurduğu haberde Avustralya polisinin, ‘‘Apple ürünlerinin haritasını kullanıyorssanız hayatınız tehlikede olabilir’’ uyarısına yer verdi.

Avustralya’nın Victoria eyaleti polisi pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, insanların Apple ürünü olan iPad ve iPhone’ların IOS 6 işletim sistemindeki haritaya güvenmemesini istedi ve ‘tehlikeli’ uyarısında bulundu.  

Polis son olarak Mildura adlı kasabada bir kişinin Apple haritasının tarifi ile Avustralya’nın ikinci en büyük ulusal parkı olan, telefonların çekmediği susuz bir çölün ortasına götürdüğüne işaret etti. Apple haritasının götürdüğü çölde hayatta kalmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Victoria polisi, burada sıcaklığın da gündüz 46 derece (115 fahreneit) olduğunu söyledi. Zaman zaman bazı sürücülerin kendilerine ulşatıklarını belirten polis yetkilileri, bu kişilerin Apple haritası tarifi ile çöle sapıp, 24 saat boyunca aç ve susuz kaldıkları yolunda şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Avustralya’nın ABC News kanalı geçtiğimiz ay 2 bin 500 millik park alanında kaybolan Victoria Wake isimli şahıs ve eşi ile mülakat yaptı. Wake mülakatta, ‘‘Tüm yaptığımız haritada gösterilen tarife uymak oldu. Sonunda çölün ortasında kaldığımızda ne suyumuz ne de bir yiyeceğimiz vardı. Arabamızın bir tekeri de kuma saplanmıştı.’’ dedi.  

Avustralya gazetelerinden Sydney Morning ise polisin motorculara Apple yerine normal harita kullanmalarını tavsiye ettiğini yazdı.

Geçtiğimiz eylül ayında piyasaya sürdükleri yeni işletimin bazı hataları olduğunu kabul eden Apple CEO’su Tim Cook, bu konuda müşterilerini uyarmıştı. Daha önce de Apple haritası İngiltere’de şehirlerin yerlerini hatalı, Çin ile Japonya da ise tek olan adaları çift gösterdiğine yönelik basında haberler yer almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.