WSJ-Türkiye’de ekonominin hızı kesildi mi?

WSJ-Türkiye’de ekonominin hızı kesildi mi?

Hızı kesilen ekonominin ortasında Türkiye’de, 11 bin 376 odasıyla yapım aşamasındaki 75 otel, otelciliğin geliştiğini gösteriyor.

Ünlü otel markaları işleten ve idare eden ve aynı şekilde Türk yatırımcılarla ortak olan küresel konaklama firmaları, son olaylardan yılmadıklarını söylüyor. Hatta bazı yöneticiler kendinden emin.

Söz konusu kişiler, turizmin güçlü kalmasıyla ek gelişme fırsatları bekliyor. Avrupa ve Afrika’daki Hilton Worldwide Holdinglerinde üst düzey başkan yardımcısı olan Patrick Fitzgibbon, “Niyetimiz gelecek birkaç yılda hırslı bir şekilde büyümeye devam etmek ve portföyümüzü her yönden yeniden ikiye katlamak.” diye belirtti.

Otel sektörü yöneticileri, son dönemdeki huzursuzlukların turizme çok fazla etkisi olmuş gibi görünmediği yönünde kendilerine moral verildiğini söylüyor. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığına göre 2013 yılında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı 34,9 milyon civarındaydı. Bu rakam, 2012’deki turist sayısı olan 31,8 milyonun yüzde 10 üzerinde              

Türk Hava Yollarındaki hızlı büyüme, konaklama endüstrisindeki gelişmenin diğer bir göstergesi. Türkçe baş harfleriyle THY olarak bilinen öncü şirket, 105 ülkeye ve 200’ün üzerinde uluslararası noktaya uçuş yapıyor. Şirket, geçen yıl gelecek altı yıl içinde Airbus Group’tan 117 ve Boeing Co.’dan 95 uçak siparişi yaparak filosunun kapasitesini ikiye katlama planlarını açıkladı.

Gelişmeyi doğuya doğru iten önemli aktörlerden biri de, Türkiye’nin Cevahir ailesine ait emlak geliştirme şirketiyle, 160 odalı Sheraton İstanbul Ataşehir’i geliştirmek için ortak olacağını açıklayan Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

Starwood’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Micheal Wale, “İşletmelerimizin olduğu ülkeler, büyüyen sosyo-ekonomik sancılı dönemlerden geçiyor. Ancak biz beş yıl için inşa etmiyoruz. Bu uzun dönemli, sermaye yoğunluklu bir iş ve biz 40 yahut 50 yıl içinde gelişen ve canlı bir ekonomi için inşa ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.