WSJ – “Türkiye sanayi üretimi arttı”

WSJ – “Türkiye sanayi üretimi arttı”

wsj logo1Türkiye’nin sanayi üretimi aralık ayında beklenenden daha fazla artarak ekonomik hareketliliğin senenin son çeyreğinde güçlü bir şekilde sürdüğünü gösteriyor. TÜİK’in açıklamasına göre imalat üretimi senelik olarak yüzde 7.4 oranında artarken, elektrik üretimi ve dağıtımı yüzde 6.5 ve maden üretimi yüzde 3.7 oranında arttı.

 Beklenenden iyi gelen veriler, son çeyrekte hareketliliğin güçlü bir şekilde sürdüğünü gösteriyor.

Türkiye’nin sanayi üretimi aralık ayında beklenenden daha fazla artarak ekonomik hareketliliğin senenin son çeyreğinde güçlü bir şekilde sürdüğünü gösteriyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) pazartesi yaptığı açıklamaya göre takvim etkisinden arındırılmış ölçü esas alındığında kasım ayındaki senelik yüzde 4.7 olarak gerçekleşen artışa kıyasla sanayi üretimi, aralık ayında senelik yüzde 7.1 arttı. Rakamlar beş ekonomistten oluşan anketteki yüzde 5.3’lük artış tahmininin bir hayli üstünde çıktı.

Hem takvimsel hem de mevsimsel etkilerden arındırılmış ölçüler esas alındığında sanayi üretimi aralık ayı içerisinde bir farklılık göstermedi.

TÜİK’in açıklamasına göre imalat üretimi senelik olarak yüzde 7.4 oranında artarken, elektrik üretimi ve dağıtımı yüzde 6.5 ve maden üretimi yüzde 3.7 oranında arttı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.