WSJ-Türk girişim şirketi yeni kurulmuş küresel yazılım şirketine yatırım yaptı

WSJ-Türk girişim şirketi yeni kurulmuş küresel yazılım şirketine yatırım yaptı

Türkiye’nin en büyük erken aşamada girişim sermayesi fonu, yeni kurulmuş bir Türk-ABD küresel yazılım şirketine yatırım yaptı. Elektronik ticaret sitelerinin hâkim olduğu bir ekosistemde bu anlaşma, Türkiye internet sektörünün artan olgunluğunun bir işareti.

212 Capital Partners, Boston ve İstanbul merkezli gelişmiş tedarik zinciri optimizasyonu yazılım şirketi olan Solvoyo’ya 1 milyon dolar yatırdı. İki Türk mühendis tarafından kurulan firmanın, Türkiye’nin en büyük şehrinde AR-GE çalışması var. Bu pek kârlı şirketin dışarıdan aldığı ilk finansman.

212’nin Genel Müdürü Ali Karabey, bu yatırımın artık Türkiye’nin üstlenmesi gereken bir teknoloji türü olduğunu söyledi. “Bu firma tam anlamıyla bir teknoloji şirketi. Biz, bu ülke üzerinden küresel şirketler yaratmaya çalışıyoruz. Dün İsrail’den 5 milyar dolarlık çıkışın olduğunu okudum. Bizim de bunu yapmamız lazım.” dedi.

Karabey, şirketin, 2008 yılında ABD’den Türkiye’ye dönen iki Türk mühendis tarafından kurulduğunu söyleyerek “Her ikisinin de lojistik optimizasyonu konusunda PhD dereceleri vardı. 40’lı yaşların başında ikisi de geri taşındı. Görünen o ki Türkiye’de operasyonel araştırma mühendisleri büyük bir topluluk.” şeklinde belirtti.

Karabey, “Geri geldiler çünkü bu konuda ustalık derecesinde bilgi sahibiydiler, İstanbul’da da doğru kitle vardı.” diye de ekledi.

Firmanın PlanLM adlı ürünü, üretimde, envanter optimizasyonunda, ulaştırmada ve ikmal planlamasında anahtar önem arz eden operasyonel tedarik zinciri bazlı karar alma ünitelerini birleştiriyor. Müşteriler arasında, ABD ev dekorasyon devi Home Depot’un yanı sıra birçok Türk lojistik ve dağıtım şirketi de var.

Karabey, şirketin ayrıca Asya Pasifik bölgesinde ve Avustralya’da da satış yaptığını söyledi. Peki ya Avrupa’nın geri kalanı? Karabey, “Avrupa’nın geri kalanında henüz bir şeyimiz yok, Avrupalılar yenilikleri yakalamak için biraz yavaşlar.” diye espri yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.