WSJ- “Rapora göre: Türkiye’deki yeni sanal firmalar kısa vadede aşırı ilgiden dolayı sorun yaşayabilir”

WSJ- “Rapora göre: Türkiye’deki yeni sanal firmalar kısa vadede aşırı ilgiden dolayı sorun yaşayabilir”

wsj logo1İnternet sektörü Türkiye’de hızla büyüyen ekonomik alanlardan biri ve kısa vadede fazla reklamlaşma riski yüksek. Fakat, Türkiye’nin hızlı yükselen yeni işletmeleri üzerine yapılan bir rapora göre uzun vadede beklentiler de yüksek.

İsveçli uluslararası teknoloji yatırım bankası GP Bullhound yöneticisi ve raporun yazarı Ali Dağlı Türkiye’de pek çok faktörün kesiştiğini belirtiyor:

“Avantajlı demografik veriler (genç iş gücü ve gelişen ekonomisi ile sisteme angaje bir ülke olması), gelişen risk-kapital ekosistemi, tersine beyin göçü (Türkiyeli başarılı insanların ülkeye geri dönmeleri), geniş çaplı mobil telefon kullanımı, hızla olgunlaşan internet ekosistemi ve e-ticaret, istikrarlı hükümet, güçlü internet ve diğer türlü tüketim alışkanlıkları ve daha pek çoğu Türkiye’yi dünyanın en çok yükselen marketlerinden biri haline getiriyor.”

Fakat, rapor uyarılar da sıralıyor:

“Gelişen sektör dinamikleri ve yatırım koşullarının yarattığı göstergeler geçen yıl Türkiye’ye olan yatırımları oldukça arttırdı. Fakat, bu yüksek ilgi algıları gerçeğin ötesinde çok fazla arttırırken, erken beklentileri de aynı düzeyde yükseltti.”

İlgililerin dünyaya geri dönmelerinin tam zamanı. Özellikle de eticaret sektörü icin reel bir yaklaşım önemli. Tüm bu uğraşılar abartılı beklentilerin aksine gayet sıradan işler haline dönüşebilir.

Türkiye’deki iş sektörünün gelişimini en yakın dönem subat ayı olmak üzere kapsamlı bir şekilde ele aldık. Dağlı ile görüştük ve kendisi ile Türkiyeli yatırımcıların mentalitesinin değiştirilmesi ve akıllı para denilen donanımlı yatırımcıların sayısının arttırılması gibi gerekli değişiklikler hakkında konuştuk. (akıllı para sadece yatırımcı değil, internet üstünden nasıl şirketler kurulup yükseltilir bunu bilen uzman yatırımcılar)

Raporun İngilizcesini indirmek icin: http://www.gpbullhound.com/en/research/

Haberin orjinali: http://blogs.wsj.com/tech-europe/2013/04/16/turkey-startup-ecosystem-at-risk-of-short-term-hype-report-says/?KEYWORDS=Turkey+Turkishtab/print/tab/print/tab/print/tab/print/tab/print/tab/print/tab/print/

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.